Witold Kepinski - 31 mei 2023

Pega lanceert GenAI met twintig nieuwe generative AI-mogelijkheden

Pegasystems, aanbieder van een low-code platform,kondigt Pega GenAI aan. Deze reeks van 20 nieuwe generative AI-gestuurde mogelijkheden wordt geïntegreerd in Pega Infinity ‘23, de nieuwste versie van Pega’s productsuite die gebouwd is op het low-code platform met AI-gestuurde decisioning en workflow automatisering.

Pega lanceert GenAI met twintig nieuwe generative AI-mogelijkheden image

 Pega GenAI wordt volgende maand tijdens PegaWorld iNspire getoond en is beschikbaar in Q3 2023.

Een bank die bijvoorbeeld het verstrekken van leningen wil automatiseren, zou voorheen van nul af aan moeten starten met ontwerpen en ontwikkelen van tientallen workflows. Met Pega GenAI hoeven ontwikkelaars het Pega-systeem alleen maar te vertellen dat ze een 'toepassing voor het verstrekken van leningen' aan het bouwen zijn. Vervolgens creëert Pega automatisch de juiste workflows, datamodellen, gebruikersinterfaces, voorbeelddata etc. op basis van response uit generatieve AI-modellen zoals die van OpenAI.

Die input komt direct in de modelgestuurde architectuur van Pega terecht. Ontwikkelaars kunnen de voorgestelde uitgangspunten eenvoudig configureren en wijzigen en binnen no time is een applicatie klaar. Niet alleen verloopt de applicatieontwikkeling sneller, het tilt ook de klantenservice en klantbetrokkenheid naar een hoger niveau.

Dankzij een nieuwe API abstractielaag - de zogeheten

Connect Generative AI - benutten organisaties direct de waarde van generatieve AI. Ze kunnen door de plug-and-play-architectuur snel en eenvoudig AI-prompts ontwikkelen. Connect Generative AI vervangt automatisch persoonlijke identificeerbare informatie (PII)-data door tijdelijke aanduidingen in generatieve AI-prompts. Persoonsgegevens blijven op deze manier beschermd en openbare en privémodellen zijn veilig te gebruiken. Pega biedt in eerste instantie koppelingen voor OpenAI's API en Microsoft Azure's OpenAI API's. Extra koppelingen voor andere providers zijn te downloaden via Pega Marketplace.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!