Witold Kepinski - 31 mei 2023

Econocom maakt audiovisuele oplossingen tot vierde kernactiviteit

Econocom Group, een IT-dienstverlener en Europese digital general contractor (DGC), kondigt de groei aan van zijn audiovisuele activiteiten. Om de wereldwijde capaciteit te vergroten, maakt de organisatie van deze business een strategische activiteit.

Econocom maakt audiovisuele oplossingen tot vierde kernactiviteit image

Het businessmodel van de Groep steunde lange tijd op drie elkaar aanvullende strategische activiteiten, Financiering, Products & Solutions en Services. “Als gevolg van de sterke groei van de audiovisuele activiteiten bevindt Econocom zich in een uitstekende positie om marktleider in heel Europa te worden in deze toekomstbestendige groeisector”, verklaart JeanLouis Bouchard, voorzitter van de Raad van Bestuur.

De audiovisuele competenties van de groep worden momenteel ingezet via:

- Exaprobe, expert in Smart Office technologieën (audio-visueel, digitalisering van werkplekken, unified communications), network infrastructure and cybersecurity solutions

- BIS|Econocom, expert in Audiovisuele en Collaboration technologieën, Unified Communication en Digital Signage solutions en services.

Daarnaast heeft de Groep een indrukwekkende audiovisuele expertise binnen zijn Products & Solutions activiteiten in Frankrijk, Spanje en Italië. Deze activiteit realiseerde in 2022 al een jaarlijkse omzet van 350 miljoen euro.

De audiovisuele activiteiten komen onder leiding te staan van Jean Pierre Overbeek, CEO van BIS|Econocom, met een sterke ondersteuning van Jean-Pierre Chamillard, Managing Director van Exaprobe. Samen zetten zij zich in voor het succes en het realiseren van een leiderschapspositie in deze veelbelovende sector.

"Met de lancering van deze nieuwe AV-activiteit profiteren Nederlandse klanten van nóg meer expertise en hebben zij toegang tot geavanceerde technologieën, cutting-edge producten en services. Ik ben ervan overtuigd dat Jean Pierre Overbeek, mede dankzij zijn jarenlange ervaring en trackrecord bij BIS|Econocom - waar hij met ons team spraakmakende projecten bij o.a. de Koninklijke Schiphol en de Rijksoverheid realiseerde - de juiste persoon is om deze activiteit te leiden”, aldus Patrick van den Berg, Country Manager van Econocom Nederland.

“Veel multinationals zijn op zoek naar internationale oplossingen, volgend op de wens naar  tandaardisatie en gebruiksvriendelijkheid voor het stijgende aantal assets. Deze nieuwe activiteit getuigt van onze ambitie om klanten de best mogelijke geïntegreerde oplossingen en
services te bieden”, licht Jean Pierre Overbeek verder toe. 

De organisaties stellen hun expertise ten dienste van hun klanten om efficiënte unified communication (UC), networking, cybersecurity en audiovisuele oplossingen en services. te bieden. Deze samenwerking zorgt ervoor dat klanten profiteren van een gecombineerd productaanbod en uitgebreide kennis en expertise. Bovendien voegt Econocom hier een wereldwijde aanpak en lifecycle-/fleet-management services aan toe.

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!