Witold Kepinski - 31 mei 2023

Fujitsu en Microsoft werken samen rond duurzaamheidstransformatie

Fujitsu en Microsoft kondigen een wereldwijd partnerschap aan om de "duurzaamheidstransformatie" mogelijk te maken

Fujitsu en Microsoft werken samen rond duurzaamheidstransformatie image

Fujitsu Limited en Microsoft Corporation hebben een vijfjarig strategisch partnerschap aangekondigd om hun bestaande samenwerking aanzienlijk uit te breiden. 

De overeenkomst, waarbij beide bedrijven zullen investeren om de uitbreiding van Fujitsu's Uvance- activiteiten van meerdere miljarden dollars te stimuleren, maakt gebruik van de Microsoft Cloud en toonaangevende technologieën om digitaal te transformeren hoe organisaties over de hele wereld duurzamere werkwijzen en oplossingen ontwikkelen die inspelen op maatschappelijke behoeften, en ontgrendel nieuwe stromen van zakelijke groei. Samen zullen de twee bedrijven meer organisaties in staat stellen om snel te reageren op snelle veranderingen in de omgeving, helpen bij het transformeren van de manier waarop ziekenhuizen werken om de patiëntervaringen te verbeteren, meer stabiliteit te brengen in uitdagingen in de toeleveringsketen en meer.

Als onderdeel van deze samenwerking, waarvan de details vandaag werden onthuld in een Fujitsu-briefing voor investeerders, heeft Fujitsu Microsoft benoemd tot vooraanstaande cloudpartner. De twee bedrijven zullen gezamenlijk innovatieve Fujitsu Uvance- oplossingen ontwikkelen en op de markt brengen die de branche-expertise van Fujitsu op het gebied van productie, detailhandel, gezondheidszorg en zijn geavanceerde computer- en netwerkmogelijkheden samenbrengen met de innovatieve cloudplatforms van Microsoft, waaronder Microsoft Azure, Microsoft 365, Microsoft Dynamics 365, Microsoft Power Platform en Viva. De bedrijven zullen gezamenlijke go-to-market-activiteiten stimuleren en innovatieve oplossingen leveren die beantwoorden aan de behoeften van onze klanten en de bedrijfsgroei versnellen. Daarnaast gaan de bedrijven samenwerken om duurzame en maatschappelijke uitdagingen aan te gaan op de volgende gebieden:

Fujitsu: Sustainable Manufacturing stelt gedigitaliseerde productielocaties in staat om Microsoft Cloud for Sustainability te gebruiken om oplossingen te ontwikkelen waarmee bedrijven gemakkelijker risico's kunnen visualiseren die samenhangen met snelle veranderingen in het milieu. Door het on-premises data lake-platform te migreren naar een nieuw, modern Microsoft Azure Data Platform zal de snelheid en schaal toenemen voor snellere analyse en prognoses, zal Fujitsu robuuste toeleveringsketens en snellere herstelinspanningen kunnen bouwen die zijn ontworpen om te reageren op natuurrampen, geopolitieke risico's , pandemieën en prijsschommelingen van grondstoffen.

Fujitsu: Consumer Experience stelt consumentenbedrijven in staat te reageren op de groeiende vraag om de bedrijfsvoering van klanten te verbeteren door slimme retailoplossingen te ontwikkelen. Fujitsu zal duurzamere, efficiëntere winkelervaringen bieden die voedselverlies voorkomen en slimme retailoplossingen ontwikkelen die tegemoet komen aan de vraag van klanten naar duurzamere winkelervaringen.

Fujitsu: Healthy Living zal de kracht van Microsoft-cloudtechnologie gebruiken om meer organisaties over de hele wereld te helpen bij het beveiligen van patiëntgegevens, het verbeteren van de kwaliteit van medische zorg en het optimaliseren van de werking van medische instellingen. Fujitsu en Microsoft zullen een cloudgebaseerd platform bieden dat elektronische medische dossiers in ziekenhuizen koppelt om patiëntgegevens te beveiligen om ziekenhuizen en zorgorganisaties te helpen de kwaliteit van de medische zorg voor patiënten te verbeteren, en maakt gebruik van generatieve AI-technologie om ziekenhuizen en zorgorganisaties te helpen institutionele activiteiten te optimaliseren van elke omvang door de lasten voor zorgprofessionals te verminderen.

Fujitsu: Trusted Society levert oplossingen die duurzaamheid en veerkracht garanderen bij wereldwijde crises in de toeleveringsketen, waaronder logistieke crises, geopolitieke risico's, weer- en natuurrampen en pandemieën. Dit omvat het gemakkelijker traceren van de inkoop en beweging van producten, het bieden van meer gedetailleerde vraagprognoses en het helpen bij duurzaamheidsdoelstellingen zoals inzicht in CO2-emissies.

Om dit aanbod te versnellen, werkt Fujitsu samen met Microsoft om vaardigheidsinitiatieven te ontwikkelen om cloudverkoop en technische training en certificering mogelijk te maken voor 28.000 werknemers in de komende vijf jaar in alle Fujitsu-regio's - Japan, Europa, Azië en Amerika - in alle oplossingsgebieden en Microsoft Cloud voor industrieën.

Takahito Tokita, President en CEO van Fujitsu Limited zei: “Fujitsu is verheugd om deze strategische samenwerking met Microsoft aan te gaan, wat een belangrijke stap is om het zakelijke doel van Fujitsu te realiseren: de wereld duurzamer maken door middel van innovatie vertrouwen in de samenleving op te bouwen. Het vertrouwde cloudplatform en de geavanceerde AI-mogelijkheden van Microsoft stellen ons in een unieke positie om de wereldwijde ontwikkeling en implementatie van innovatieve aanbiedingen te versnellen die putten uit onze eigen technologieën zoals computers en AI, evenals onze uitgebreide expertise in verschillende belangrijke industrieën. We kijken ernaar uit om deze relatie verder te verdiepen om in de komende maanden en jaren echte 'duurzaamheidstransformatie' te realiseren.”

"We hebben de mogelijkheid om organisaties in elke branche te helpen bij het toepassen van de nieuwste innovaties in de cloud en deze nieuwe generatie AI om de bedrijfsgroei te versnellen en duurzamer te werken", aldus Satya Nadella, voorzitter en CEO van Microsoft. "We kijken ernaar uit om onze samenwerking te verdiepen en de end-to-end kracht van de Microsoft Cloud samen te brengen met de branche-expertise van Fujitsu om onze wederzijdse klanten te helpen bij het aanpakken van zakelijke en maatschappelijke uitdagingen."

Dit wereldwijde partnerschap zal de missie van Fujitsu verder versterken om organisaties te helpen bij te dragen aan een duurzamere wereld, het transformeren van bedrijven om positieve, blijvende veranderingen voor het milieu, de economie en de samenleving te stimuleren.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!