Witold Kepinski - 30 mei 2023

Risico van AI is vergelijkbaar met een pandemie of nucleaire oorlog

De risico van AI is vergelijkbaar met een pandemie of nucleaire oorlog. Dit meldt Center for AI safety in een brief die is ondertekend door Sam Altman, CEO van OpenAI, leidinggevenden van Microsoft, Google en andere tech organisaties.

Risico van AI is vergelijkbaar met een pandemie of nucleaire oorlog image

'AI-experts, journalisten, beleidsmakers en het publiek bespreken steeds vaker een breed spectrum van belangrijke en urgente risico's van AI. Toch kan het moeilijk zijn om zorgen te uiten over enkele van de ernstigste risico's van geavanceerde AI. De beknopte verklaring hieronder is bedoeld om dit obstakel te overwinnen en een discussie op gang te brengen. Het is ook bedoeld om algemene kennis te creëren van het groeiende aantal experts en publieke figuren die ook enkele van de meest ernstige risico's van geavanceerde AI serieus nemen' zo melden de ondertekenaars.

"Het verkleinen van het risico van uitsterven door AI zou een wereldwijde prioriteit moeten zijn naast andere risico's op maatschappelijke schaal, zoals pandemieën en een nucleaire oorlog", zo melden de ondertekenaars van de brief.

OpenAI is zeer succesvol met zijn AI-chatbot  ChatGPT dat in steeds meer producten en diensten wordt geïntegreerd.

Toch vindt de tech branche en steeds meer burgers dat AI een risico vormt voor de mensheid, vandaar deze brief.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!