Witold Kepinski - 30 mei 2023

HPE boekt iets meer omzet

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het tweede kwartaal dat eindigde op 30 april 2023. De omzet bedroeg 7 miljard dollar, een stijging van 4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en 9% in constante valuta. De winst was 418 miljoen dollar.

HPE boekt iets meer omzet image

"Het HPE GreenLake edge-to-cloud-platform leverde uitzonderlijke winstgevendheid om sterke prestaties in het tweede kwartaal te genereren”, aldus Antonio Neri (foto), president en CEO van Hewlett Packard Enterprise naar aanleiding van de kwartaalcijfers. "Onze verschuiving naar een portefeuillemix met een hogere marge, geleid door het Intelligent Edge-segment, en de sterke vraag naar ons AI-aanbod, versterken de investeringsmogelijkheden voor onze aandeelhouders verder."

"We zijn erg blij dat de vooruitgang die we boeken ten opzichte van onze strategie resultaten blijft opleveren voor zowel de top als de bottom line", aldus Tarek Robbiati, executive vice president en CFO van Hewlett Packard Enterprise. "Deze resultaten tonen aan dat onze strategie om onze portefeuille te richten op gebieden met een hogere groei en hogere marges, werkt - en dat we gedisciplineerd te werk gaan."

Segmentresultaten tweede kwartaal boekjaar 2023

De omzet van Intelligent Edge bedroeg $ 1,3 miljard, een stijging van 50% ten opzichte van de periode vorig jaar in werkelijke dollars en 56% in constante valuta , met een operationele winstmarge van 26,9%, vergeleken met 12,6% in dezelfde periode vorig jaar. 

De omzet van High Performance Computing & Artificial Intelligence ("HPC & AI") bedroeg 840 miljoen dollar, een stijging van 18% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar in werkelijke dollars en 22% in constante valuta (1), met (0,2)% operationele winstmarge , vergeleken tot (5,6)% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Compute-inkomsten waren 2,8 miljard dollar, een daling van 8% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar in werkelijke dollars en 3% in constante valuta , met een operationele winstmarge van 15,2%, vergeleken met 14,1% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De opslagomzet bedroeg 1 miljard dollar, een daling van 3% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar in werkelijke dollars en een stijging van 2% in constante valuta , met een operationele winstmarge van 7,9%, vergeleken met 11,8% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet van HPE Alletra groeide met drie cijfers ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De omzet van Financial Services bedroeg 858 miljoen dollar, een stijging van 4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar in werkelijke dollars en een stijging van 7% in constante valuta, met een operationele winstmarge van 9,8%, vergeleken met 12,6% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Netto portefeuillevermogen van 13,3 miljard dollar, een stijging van 5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar in werkelijke dollars en in constante valuta. Het bedrijf behaalde een rendement op eigen vermogen van 16,5%, een daling van 3,9 punten ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Gartner BW start 5 juli tm 4 nov 2023 Axians BW MAESTRO start 28-9 tm 28-10
SLTN liggend

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!