Witold Kepinski - 01 juni 2023

Vector Capital neemt Riverbed Technology over

Vector Capital (“Vector”), een private-equityfirma die gespecialiseerd is in transformationele investeringen in gevestigde technologiebedrijven, heeft aangekondigd dat het heeft ingestemd met de overname van Riverbed Technology, een leverancier van IT-oplossingen die veilige, naadloze digitale ervaringen levert en de bedrijfsprestaties versnelt voor internationale ondernemingen. De bestaande kredietverstrekkers van Riverbed zullen het bedrijf blijven steunen door het bij afsluiting een nieuwe kredietfaciliteit te verstrekken. De voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Vector Capital neemt Riverbed Technology over image

Sinds de oprichting in 2002 heeft Riverbed 's werelds grootste organisaties - waaronder 95% van de FORTUNE 100 - geholpen de digitale ervaring te verbeteren en de bedrijfsprestaties te stimuleren. De twee toonaangevende oplossingen van het bedrijf, Alluvio by Riverbed voor Unified Observability en Riverbed Acceleration, helpen haar klanten data om te zetten in bruikbare inzichten en snelle, flexibele en veilige acceleratie van elke app via elk netwerk te leveren.

Andy Fishman, een Managing Director bij Vector Capital, zei: “Riverbed is een vooraanstaand merk in de netwerk- en IT-observatiesectoren met een sterk portfolio van marktleidende producten waarin we met trots investeren. We kijken ernaar uit om met het managementteam van Riverbed samen te werken om de groeistrategie van het bedrijf uit te voeren.”

Stephen Goodman, een Principal bij Vector Capital, voegde toe: "Met een aanzienlijk verbeterde balans en grotere financiële flexibiliteit zal Riverbed de mogelijkheid hebben om innovatieve aanbiedingen zoals Aternity en Alluvio IQ te versnellen, waardoor waarde wordt gecreëerd voor zijn blue-chip klantenbestand."

Dan Smoot, President en CEO van Riverbed Technology zei: “Deze transactie is een opwindende stap voorwaarts voor Riverbed die ons in staat zal stellen voort te bouwen op het sterke momentum dat aan de gang is. Vector Capital heeft een indrukwekkende staat van dienst in het bouwen en opschalen van wereldwijde technologiebedrijven en het stimuleren van waarde voor alle belanghebbenden, en we kijken ernaar uit om samen te werken met Vector om Riverbed klaar te stomen voor de toekomst. Ik wil ook ons ​​getalenteerde team bedanken voor hun voortdurende focus en harde werk, en onze geldschieters voor hun voortdurende steun.”

De transactie is onderhevig aan standaard en gebruikelijke voorwaarden, waaronder het verkrijgen van wettelijke goedkeuringen, en zal naar verwachting in de komende maanden worden afgerond.

Lazard diende als leidende investeringsbankier en Stifel en TD Cowen dienden ook als financiële adviseurs voor Vector Capital. Paul Hastings LLP trad op als juridisch adviseur van Vector Capital en Ernst & Young LLP gaf boekhoudkundig advies. Centerview Partners en FTI Consulting traden op als financieel adviseurs en White & Case LLP als juridisch adviseur van Riverbed. Houlihan Lokey was financieel adviseur en Davis Polk & Wardwell LLP was juridisch adviseur van een stuurgroep van Riverbed's Lenders.

Dutch IT Channel Awards Nomineer Nu vierkant SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024
Jamf BW E-book 21-09 tm 28-09-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!