Wouter Hoeffnagel - 02 juni 2023

BTG-vice-voorzitter Petra Claessen benoemd in Europees bestuur van EUWENA

Petra Claessen, Vice-Voorzitter BTG/Boardmember BTG Services, is benoemd tot bestuurslid van de Europese organisatie European Users Wireless Enterprise Network Association (EUWENA). Deze organisatie zet zich in voor de kwaliteit van private mobiele netwerken in heel Europa.

BTG-vice-voorzitter Petra Claessen benoemd in Europees bestuur van EUWENA image

EUWENA is in april 2021 opgericht nadat er dringende behoefte ontstond aan een Europees initiatief dat de invoering van op 3GPP gebaseerde particuliere mobiele netwerken te bevorderen. De oprichters zijn Christian Regnier, pionier op het gebied van particuliere mobiele netwerken, en Peter Clemons en Koen Mioulet, deskundigen op het gebied van kritische communicatie. Ook Antoine van der Sijs, Christopher Gehlen, Kerim Agdaci, Shaun McGinley en Thomas Hervieu zijn vanaf het begin bij de organisatie betrokken. Zij kregen op de openingsvergadering in maart 2021 steun van Tony Boyle en Johann Schmid.

Leden vertegenwoordigen bedrijven uit heel Europa

De stichtende leden delen de gemeenschappelijke waarden en doelstellingen van EUWENA. Zij vertegenwoordigen bedrijven uit heel Europa. Het gaat daarbij AirFrance, Privinnet en LD expertise (Frankrijk), Quixoticity (Verenigd Koninkrijk), ULWIMO en Strict (Nederland), Sigma Wireless (Ierland), Opticoms (Duitsland) en Neutroon (Spanje), evenals brancheorganisaties, AGURRE (Frankrijk) en KMBG (Nederland).

De benoeming van Claessen vond afgelopen week plaats tijdens de BTG Themabijeenkomst ‘5G en private network’ bij de Schiphol Group. Christian Regnier van EUWENA en mede bestuurslid Antoine van der Sijs van Strict waren hierbij aanwezig. De bijeenkomst was georganiseerd BTG Expertgroep KMBG (Kritische Mobiele Breedbandgebruikers). De sessie ging onder meer in op hybride netwerken, het uitgiftebeleid voor het 3,5 GHz spectrum, 5G in de cloud en internationale ontwikkelingen. Diverse sprekers kwamen aan het woord.

Het bestuur van EUWENA bestaat nu uit: 

  • Christian Regnier voor President EUWENA
  • Antoine van der Sijs is Boardmember EUWENA
  • Petra Claessen, Vice-President taskforce Users.

'Snelle en betrouwbare mobiele communicatie is van cruciaal belang'

Petra Claessen, Vice-voorzitter BTG en boardmember BTG Services, zegt op de website van BTG: "De beschikbaarheid van snelle en betrouwbare mobiele communicatie is van cruciaal belang voor het bedrijfsleven. De aangekondigde veiling van de 3,5 Gigahertz-band maakt de weg vrij voor het aanbieden van dergelijke telecomdiensten door mobiele providers. Belangrijk, want zo kunnen bedrijven aan de slag met en profiteren van onder meer Internet of Things- en Smart City-toepassingen. Dergelijke toepassingen bieden interessante mogelijkheden, onder meer voor het verzamelen van gegevens, verbinden van uiteenlopende apparaten en slim maken van toepassingen."

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 Arctic Wolf BW vierkant
Dutch IT Awards Nomineer Nu liggend nieuwsbrief

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!