Witold Kepinski - 05 juni 2023

Apple introduceert M2 Ultra System-on-a-Chip

Apple heeft M2 Ultra aangekondigd, een nieuw System-on-a-Chip (SoC) waarmee de prestaties van Mac devices worden verbeterd en de M2-serie verder wordt uitgebreid.

Apple introduceert M2 Ultra System-on-a-Chip image

M2 Ultra wordt vervaardigd met behulp van de 5-nanometertechnologie van de tweede generatie en Apple’s eigen UltraFusion-technologie om het oppervlak van twee M2 Max-chips met elkaar te verbinden en zo de prestaties te verdubbelen. 

M2 Ultra heeft 134 miljard transistors: 20 miljard meer dan M1 Ultra. Het centrale geheugen ondersteunt tot maar liefst 192 GB aan capaciteit, een toename van 50 procent ten opzichte van M1 Ultra. 

Verder heeft de chip een geheugen­bandbreedte van 800 GB/s – twee keer de bandbreedte van M2 Max. De krachtige CPU van M2 Ultra is 20 procent sneller dan die van M1 Ultra. 

Verder is de grotere GPU tot wel 30 procent sneller en de Neural Engine tot 40 procent sneller. Om razendsnelle ProRes-acceleratie mogelijk te maken heeft de chip bovendien een media engine met het dubbele vermogen van M2 Max. Dankzij al deze innovaties zorgt M2 Ultra dat alle Mac-prestaties opnieuw met grote sprongen vooruitgaan.

“M2 Ultra levert verbluffende prestaties en mogelijkheden voor zelfs de meest veeleisende workflows van onze professionele gebruikers, zonder dat dit ten koste gaat van het toonaangevend lage energieverbruik van Apple silicon,” aldus Johny Srouji, Senior Vice President Hardware Technologies bij Apple. “De gigantisch verbeterde prestaties van de CPU, de GPU en de Neural Engine in combinatie met de enorme geheugenbandbreedte in één SoC maken M2 Ultra tot de krachtigste chip ter wereld die ooit is gemaakt voor gebruik in een personal computer.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!