Witold Kepinski - 06 juni 2023

VMware Cloud Foundation 5.0 is beschikbaar

Het VMware Cloud Foundation-team is verheugd de beschikbaarheid van VMware Cloud Foundation 5.0 aan te kondigen. Deze belangrijke platformrelease biedt extra schaalbaarheid, beveiliging en verschillende belangrijke verbeteringen die voldoen aan de vereisten voor cloud-schaalinfrastructuur als een service (IaaS), vereenvoudigde implementatie van on-premises clouds en extra bescherming tegen cyberaanvallen.

VMware Cloud Foundation 5.0 is beschikbaar image

De release van VMware Cloud Foundation 5.0 is het resultaat van vele maanden van ontwikkeling, testen en kwalificatie, gericht op het leveren van de nieuwste versies van VMware vSphere 8.0u1a voor werklastbeheer, VMware vSAN 8.0u1a voor scale-out storage, VMware NSX 4.1 voor netwerken en VMware vRealize LifeCycle Manager 8.10 (Aria) voor cloudbeheer. Zoals je zou verwachten bij een grote release, is de payload voor VMware Cloud Foundation 5.0 enorm, veel groter dan redelijkerwijs in een enkele blogpost kan worden opgenomen. Om dit aan te pakken, bieden we details en verbeteringen voor de VMware Cloud Foundation 5.0-release in 4 verschillende blogposts:

Laten we in de volgende paragrafen de VMware Cloud Foundation-verbeteringen die mogelijk zijn gemaakt door SDDC Manager binnen de VMware Cloud Foundation 5.0-release nader bekijken.

SDDC Manager-verbeteringen

VMware Cloud Foundation 5.0 bevat een nieuwe mogelijkheid genaamd Isolated SSO Workload Domains , waarmee beheerders de mogelijkheid hebben om nieuwe workloaddomeinen te configureren met behulp van een afzonderlijke Single Sign On (SSO)-instantie. Dit scenario is handig voor grote ondernemingen die werkbelastingisolatie nodig hebben en voor Managed Service Providers (MSP's) die werkbelastingdomeinen kunnen toewijzen aan verschillende tenants met hun eigen SSO-domeinen. Geïsoleerde SSO-domeinen worden elk geconfigureerd met hun eigen NSX-instantie. Het extra voordeel is dat het configureren van werklastdomeinen als een geïsoleerd werklastdomein ook de mogelijkheid biedt om een ​​afzonderlijke identiteitsprovider (Active Directory of LDAP) te configureren.

Afbeelding 2: Geïsoleerde SSO-werklastdomeinen en werklastdomeinschaling

Workload Domain Scaling neemt ook toe bij het gebruik van geïsoleerde workload-domeinen van 15 tot 25 workload-domeinen binnen één VMware Cloud Foundation-instantie. Houd er rekening mee dat werklastdomeinen die zijn geconfigureerd voor het gebruik van SSO voor gedeeld beheer, nog steeds beperkt zijn tot maximaal 15 domeinen. Aanvullende schaling wordt mogelijk gemaakt door de parallellisatie van taken om de tijd te verkorten om Workload Domains toe te voegen binnen een VMware Cloud Foundation-instantie.

VMware Cloud Foundation Platform en schaalverbeteringen

Als we kijken naar alle nieuwe mogelijkheden die binnen VMware Cloud Foundation 5.0 worden geleverd, zijn de platform- en schaalverbeteringen waarschijnlijk de meest verwachte functieverzoeken van klanten, vooral omdat ze hun productie van VMware Cloud Foundation-omgevingen blijven opschalen. Het is ook belangrijk om te benadrukken dat upgrades naar VMware Cloud Foundation 5.0 directe, door de klant geleide skip-level upgrades zijn van VMware Cloud Foundation versies 4.3, 4.4 en 4.5.

Afbeelding 3: Directe upgrades naar VMware Cloud Foundation 5.0

SDDC Manager Contextbewuste controles vooraf en configuratieafwijking

Om de beste gebruikerservaring te garanderen, gebruikt SDDC Manager pre-checks om ervoor te zorgen dat de infrastructuurstack klaar is om de gewenste update te accepteren. De workflows die zijn ingebouwd in VMware Cloud Foundation 5.0 zorgen ervoor dat de implementatie wordt bijgewerkt naar de gewenste VMware Cloud Foundation-versie in de juiste volgorde, te beginnen met de beheerdomeincomponenten.

Met VMware Cloud Foundation 5.0 zijn de pre-checks van SDDC Manager verbeterd en contextbewust. Nadat SDDC Manager is geïnstalleerd of geüpgraded naar versie 5.0, kunnen beheerders ervoor kiezen om hun VMware Cloud Foundation-domeinen bij te werken naar een nieuwere VMware Cloud Foundation 5.x-doelversie (indien nodig releases overslaan), waardoor beheerders een pre-check kunnen uitvoeren tegen een specifieke VMware Cloud Foundation-release of voer een "Algemene updategereedheid" pre-check uit om algemene gereedheid van het platform te garanderen.

Met VMware Cloud Foundation 5.0 stelt SDDC Manager beheerders ook in staat om eventuele configuratiewijzigingen te bekijken die zijn ingesteld als onderdeel van de upgrade om extra zichtbaarheid te bieden om beheerders te helpen nieuwe functies en mogelijkheden beter te begrijpen en de impact die deze kunnen hebben op hun implementaties.

Zet de volgende stap voor meer informatie.

VMware Cloud Foundation 5.0 biedt extra schaalbaarheid, beveiliging en verbeteringen die cloud-scale infrastructure as a service (IaaS), vereenvoudigde implementatie van on-premises clouds en extra bescherming tegen cyberaanvallen bieden. Het is belangrijk op te merken dat niet alle oplossingen onmiddellijk beschikbaar zijn voor VCF 5.0-downloads. Zo zal Dell VxRail-ondersteuning voor VMware Cloud Foundation 5.0 binnenkort beschikbaar komen. Houd er ook rekening mee dat bepaalde VCF 5.0 greenfield- of upgradescenario's ook kunnen worden uitgesteld tot een latere datum. Raadpleeg de VCF 5.0 release-opmerkingen , dit KB-artikel of neem contact op met uw accountteam voor aanvullende informatie.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!