Witold Kepinski - 06 juni 2023

Jamf CEO is blij met nieuwe Apple innovaties

Tijdens de Apple WWDC 2023 conference heeft Apple CEO Tim Cook diverse belangrijke aankondigingen gedaan, waaronder de Vision Pro AR/VR bril. Dean Hager (foto), CEO van Jamf en partners van Apple belicht in een blog de waarde van deze aankondigingen.

Jamf CEO is blij met nieuwe Apple innovaties image

De Apple WWDC-keynote van dit jaar benadrukt opnieuw de immense waarde die het Apple ecosysteem creëert voor bedrijven. Het is duidelijker dan ooit dat Apple bij het ontwikkelen van producten rekening houdt met het bedrijfsleven en daarbij verder gaat dan mobiele devices. Tijdens de keynote zagen we niet alleen de toekomst van werk, maar ook de toekomst van computergebruik.

Er zijn talloze voorbeelden van hoe Apple de toekomst van werk creëert. Of het nu gaat om de nieuwe MacBook Air, de bestverkochte laptop, met een 15-inch scherm, topprestaties en lange batterijduur en ontworpen als werkcomputer. Dit is hèt device voor medewerkers die hybride werken. Of om het feit dat de mogelijkheden voor het beheren van mobiele devices nu ook naar watchOS komen, waarmee het slimme horloge een groot aantal zakelijke toepassingen krijgt, vooral in de gezondheidszorg. Of de updates voor tvOS die organisaties een betere manier bieden om videovergaderingen te houden en vergaderruimtes te beheren.

Natuurlijk was de Vision Pro de belangrijkste aankondiging van het event. Dit is voor het eerst dat Apple zich bij de lancering van een nieuw product vooral richt op zakelijke gebruikers. Mac, iPhone, iPad, AirPods, HomePods en Apple Watch zijn allemaal ontwikkeld voor consumenten. Maar nu heeft Apple iets anders gedaan. Bij de presentatie liet Apple vooral zien hoe organisaties deze geweldige nieuwe technologie kunnen gebruiken. Wanneer heeft Apple eerder de ‘zakelijke’ gebruiksmogelijkheden van een product gepresenteerd vóór de gebruiksmogelijkheden voor consumenten? Vision Pro biedt het bedrijfsleven ongekende nieuwe mogelijkheden, zoals het vervangen van meerdere beeldschermen op de desktop - iets dat we steeds vaker zien. Er werd gesproken over Microsoft Office-apps, Zoom, WebEx en werken op afstand met de Vision Pro.

Denk ook aan verticale sectoren zoals de gezondheidszorg en het onderwijs. Hoewel de iPad een redelijk scherm biedt, heeft het beperkingen op visueel gebied. Een AR-headset biedt een arts veel meer immersie. Niet alleen biedt het een betere visuele ervaring, het zou theoretisch ook mogelijk zijn om ‘augmented assistants’ als overlay te laten zien. Die kunnen bijvoorbeeld de aandacht van de arts vestigen op verschillende AI-gestuurde observaties op ultrasone beelden die het menselijk oog misschien over het hoofd ziet. Leraren zouden ze kunnen gebruiken om leerlingen meer te betrekken bij de les - iets waarvan onderzoeken al hebben aangetoond dat AR/VR helpt.

Dean Hager, CEO Jamf.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!