Witold Kepinski - 07 juni 2023

Cisco Panoptica biedt levenscyclusbescherming voor cloud-native applicaties

Cisco bevordert de moderne applicatiebeveiligingsbehoeften van klanten tijdens hun cloudreis met de introductie van de Cisco Cloud Native Application Security-oplossing Panoptica. Deze toepassing biedt een end-to-end levenscyclusbescherming voor cloud-native applicatieomgevingen, van ontwikkeling tot implementatie tot productie.

Cisco Panoptica biedt levenscyclusbescherming voor cloud-native applicaties image

Cisco Panoptica zal moderne applicaties vanaf het begin beveiligen en teams helpen om gemakkelijk risico's te identificeren, alerts aan te pakken die het belangrijkst zijn en uiteindelijk de belangrijkste kwetsbaarheden te herstellen met krachtige aanvalspadanalyse, aldus Cisco.

De mogelijkheid pakt de uitdagingen aan waarmee organisaties over de hele wereld worstelen, te midden van een stijgende vraag naar applicaties om kernbedrijfsprocessen aan te sturen, naast de complexiteit van het beveiligen van applicatie-ontwikkeling en -implementatie, in hybride en multicloud-omgevingen.

"Onze klanten verdienen een echte partner en volledig vertrouwen in de bescherming van hun kritieke applicaties, data en workloads", aldus Liz Centoni, Executive Vice President, Chief Strategy Officer en General Manager of Applications. “Panoptica biedt een gedifferentieerde ervaring door deze krachtige mogelijkheden samen te brengen voor complete code- tot cloud-beveiligingsdekking. Ondersteund door Cisco's ongeëvenaarde portfolio van end-to-end beveiligingsoplossingen, zijn we hier om onze klanten te helpen hun applicatiebeveiliging op schaal te vergroten.”

De innovatie in Cloud Native Application Security vertegenwoordigt een belangrijke stap in Cisco's versnellende end-to-end beveiligingsstrategie. Cisco is uniek gepositioneerd om de netwerken, apparaten, gebruikers en nu applicaties van organisaties te kunnen beveiligen.

Cisco Cloud Native Application Security omvat ontwikkeling tot runtime

Panoptica zal een geïntegreerde en vereenvoudigde visuele dashboardervaring bevatten met naadloze schaalbaarheid tussen clusters en multicloud-omgevingen. Hierdoor kunnen teams zowel API's als serverloze, container- en Kubernetes-omgevingen holistisch beveiligen, met minder complexiteit en meer efficiëntie.

De Cloud Workload Protection (CWPP)-module in Panoptica biedt dekking voor API's, containers, serverloze omgevingen en levert runtime-beveiliging. In september worden er nog meer mogelijkheden toegevoegd met de toevoeging van Cloud Security Posture Management (CSPM), dat zorgt voor continue cloudbeveiligingscompliance en -monitoring op schaal, waardoor klanten volledig inzicht krijgen in hun volledige inventaris van cloudactiva, inclusief Kubernetes-clusters.

API Logic Protection geeft operationele teams een duidelijk beeld van en pad naar beleidsgovernance voor API's, in plaats van van ontwikkelaars te eisen dat ze van geval tot geval uitgebreid beveiligingsonderzoek uitvoeren. Bovendien stelt Infrastructure as Code (IaC) Scanning ontwikkelaars in staat om ervoor te zorgen dat de code van de cloudinfrastructuur vanaf het begin veilig is.

Klanten kunnen vervolgens alle gegevens en inzichten van deze beveiligingstools combineren met Panoptica's nieuwe Attack Path Engine om activiteiten beter te beschermen, snel beleidsbeheer toe te passen en problemen op te lossen met geautomatiseerde ondersteuning.

Cisco breidt zijn applicatie beveiliging integraties uit, vooral in Full Stack Observability

Naast end-to-end applicatiebeveiliging moeten organisaties begrijpen hoe kwetsbaarheden in cloudapplicaties verdere gevolgen kunnen hebben voor het hele bedrijf.

De Security Insights-module voor Cloud Native Application Observability, gebouwd op het Cisco Full-Stack Observability Platform, zal worden geïntegreerd met Panoptica voor real-time zichtbaarheid, geprioriteerde inzichten en aanbevelingen om beveiligingsproblemen in kritieke applicaties aan te pakken op basis van bedrijfsrisico's.

Security Insights biedt gedifferentieerde runtime-gegevensbeveiliging om het lekken van gevoelige gegevens te detecteren en te beschermen. Met real-time kwetsbaarheidsrisicoscores en telemetrie om prioriteit te geven aan de belangrijkste zakelijke risico's, krijgen de juiste mensen de juiste aanbevolen acties - op het juiste moment.

De aankondigingen van vandaag en de extra mogelijkheden die in september komen, waaronder Panoptica's holistische cloud-native beveiligingsmogelijkheden voor applicaties, tonen Cisco's toewijding aan het leveren van een portfolio van toonaangevende beveiligingsdekking voor organisaties die alle vitale activiteiten en gegevens in het hele bedrijf willen beschermen, van netwerken en IT-infrastructuur tot gebruikersbeheer, cloud-applicaties, API's en meer.

Axians BW MAESTRO start 28-9 tm 28-10 Gartner BW start 5 juli tm 4 nov 2023
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!