Witold Kepinski - 08 juni 2023

Xebia stelt Keith Landis aan als chief marketing officer

Xebia, een IT-consultancy gericht op digitale transformatie, kondigt de komst van Keith Landis aan als chief marketing officer (CMO). Landis heeft zijn uitvalsbasis in Philadelphia (Verenigde Staten) en geeft wereldwijd leiding over marketing.

Xebia stelt Keith Landis aan als chief marketing officer image

Xebia heeft de afgelopen jaren een enorme internationale groei doorgemaakt. Om de aanwezigheid en bekendheid op wereldschaal verder te versterken, voegt het bedrijf Keith Landis toe aan het directieteam. Xebia versterkt zijn aanwezigheid in de Verenigde Staten met de uitbreiding van het kantoor in Atlanta (Georgia). Met een ervaren chief marketing officer en team in deze regio wordt de wereldwijde bedrijfsvoering en het bouwen van een krachtig merk sterk op elkaar afgestemd. 

Landis beschikt over meer dan twintig jaar ervaring in de IT en consulting business. Hij heeft expertise op gebied van business-to-business (B2B) marketing en communicatie voor dienstverlening en heeft meer dan zestien jaar leiding gegeven binnen IT-dienstverlening, software en technologiebedrijven, waaronder IBM. Meest recentelijk werkte Landis als CMO bij Persistent Systems, waar hij leiding gaf aan alle marketing- en communicatieactiviteiten tijdens een sterke groeiperiode van het bedrijf.

Landis heeft een bewezen staat van dienst in het aansturen van marketingtransformatie die leidt tot groei in zowel merkbekendheid als omzet. Zijn lange samenwerking met IBM getuigt van zijn leiderschap en professionalisme. Hij is in het bezit van een Bachelor of Arts met hoofdvakken Marketing & MIS van Drexel University's LeBow College of Business in de Verenigde Staten.

Merk uitbouwen en groeien

Anand Sahay, wereldwijd CEO van Xebia, verwelkomt Landis in het team: “Nu we ons portfolio verder uitbreiden en ons groeitraject versnellen, is het van cruciaal belang ervoor te zorgen dat we strategisch de meest geschikte mensen hebben om onze merkontwikkeling in de gewenste richting te sturen. We hebben zeer veel vertrouwen in Keith en zijn team om ons merk verder uit te bouwen en onze strategische marketinginspanningen te verbeteren.”

Over zijn nieuwe rol als CMO zegt Keith Landis: “Ik vind het geweldig om bij Xebia aan de slag te gaan als chief marketing officer op dit cruciale moment in het bestaan van het bedrijf. Ik kijk er naar uit om samen met een divers team van getalenteerde marketeers van over de hele wereld onze marketing te transformeren en groei in alle markten te stimuleren. Tijdens mijn carrière heb ik geleerd dat diversiteit, empathie, authenticiteit en transparantie een cruciale rol spelen bij effectief leiderschap en het realiseren van succes. Ik ben verheugd te zien dat het leiderschapsteam en de cultuur bij Xebia perfect in lijn zijn met deze waarden, waardoor Xebia een ideale match voor mij is.”

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!