Witold Kepinski - 08 juni 2023

IJsselland Ziekenhuis besteedt IT-infrastructuur uit aan Intermax

Intermax, de Rotterdamse managed serviceprovider voor kritische IT-infrastructuur, maakt bekend dat het diverse kritische IT-diensten van het IJsselland Ziekenhuis zal onderhouden en beheren.

IJsselland Ziekenhuis besteedt IT-infrastructuur uit aan Intermax image

Het IJsselland Ziekenhuis in Capelle a/d IJssel is een algemeen regionaal ziekenhuis met 332 bedden en drie buitenpoliklinieken in Rotterdam Nesselande, Krimpen aan den IJssel en in Rotterdam-Kralingen. Om meer ruimte te maken voor de kerntaken van de afdeling Digitalisering & IT, zoals het managen van werkplekken en zorgapplicaties, besloot het ziekenhuis het beheer en onderhoud van de server- & storage infrastructuur aan Intermax over te dragen. Het IJsselland Ziekenhuis is de eerste van vier samenwerkende regionale ZXL-ziekenhuizen die de overstap maakt.

Jos van Zuylen, teamleider IT-operations bij IJsselland Ziekenhuis, legt uit: “Het onderhoud en beheer van de virtuele serveromgeving, maar ook de storage- en de back-up omgeving vergt veel tijd en kennis. Aangezien we in het ziekenhuis beperkte mankracht hebben, namen we de beslissing om dit stuk van de IT-infrastructuur uit te besteden. We kwamen tot de keuze voor Intermax in een gezamenlijk aanbestedingstraject met de vier ZXL-ziekenhuizen in de regio. ZXL is onze inkooporganisatie waarbij meerdere ziekenhuizen in de regio zijn aangesloten. Intermax heeft bewezen ervaring en kwam met een uitstekend voorstel waaruit bleek dat ze de juiste kennis in huis hebben en goed meedenken.”

De overstap heeft onlangs plaatsgevonden en biedt meerdere voordelen voor het ziekenhuis. Van Zuylen: “De migratie werd uitgevoerd terwijl de servers in gebruik waren en zonder hinder of problemen voor onze collega’s in de zorg. Niemand in het ziekenhuis heeft een onderbreking ervaren, de transitie verliep echt vlekkeloos. We maken nu gebruik van een IT-infrastructuur die stabieler is dan voorheen. Het beheer van de server- & storage infrastructuur is volledig in handen van Intermax, wat ons vooral veel ruimte en tijd geeft om bezig te zijn met onze primaire taak: de zorg zo optimaal mogelijk ondersteunen.”

De beslissing voor de IT-uitbesteding nam het IJsselland Ziekenhuis niet alleen. Ze werken op dit gebied samen met nog vier regionale ziekenhuizen die van plan zijn dezelfde migratie met Intermax uit te voeren. Van Zuylen: “De samenwerking met de andere ziekenhuizen maakt dat we ook budgettair gezien interessante beslissingen kunnen nemen. We zijn de eerste die zijn overgestapt met Intermax en ervaren nu al veel voordelen die we kunnen laten zien aan de andere ziekenhuizen. Op dit moment maken we gebruik van IaaS (Infrastructure as a Service), in de toekomst gaan we kijken naar PaaS (Platform as a Service). We hebben er alle vertrouwen in dat dit ook goed gaat komen. Intermax is een erg betrokken partner en werkt schouder aan schouder met ons mee aan een stabiele en veilige infrastructuur.”

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!