Witold Kepinski - 09 juni 2023

Mendix kondigt ISV-strategie aan

Mendix, een Siemens-onderneming en speler in moderne enterprise applicatie-ontwikkeling, kondigt een ambitieuze ISV-strategie aan die moet bijdragen aan een sterke partner-community en bedrijven en software startups de mogelijkheid biedt digitale transformatie te versnellen. De low-code leider versterkt en breidt zijn ecosysteem uit met een nieuwe generatie technologiepartners en geïntegreerde oplossingen, en ondersteunt de oplossingen en software-componenten die gebouwd worden via de marketplaces van Mendix en Siemens.

Mendix kondigt ISV-strategie aan image

Het Mendix ISV Partner Programma biedt de tools, bescherming van intellectueel eigendom en een marktplaats waarmee ISV-partners commerciële software kunnen bouwen, op de markt kunnen brengen en ten gelde kunnen maken. Met Mendix kunnen ISV's snel itereren, hun producten verbeteren en kansen benutten om domeinspecifieke oplossingen te leveren die zijn gebaseerd op de unieke expertise van de ISV. ISV-klantoplossingen kunnen op maat worden aangeboden en toch profiteren van snelle en naadloze upgrades. 

Meer vraag naar herbruikbare bouwstenen

De opkomst van de zogenaamde 'composable enterprise' zorgt evenredig voor een toegenomen vraag naar herbruikbare bouwstenen voor software-componenten waarmee snel en efficiënt oplossingen kunnen worden gebouwd. De oplossingen van ISV-partners die al op de Mendix Marketplace te vinden zijn, omvatten connectoren, functiemodules, sjablonen voor verschillende sectoren, app-services, widgets en andere componenten en ‘packaged business capabilities’ die de ontwikkeling van applicaties versnellen.

Omgekeerd kunnen ISV-partners gratis componenten downloaden van de Mendix Marketplace om de ontwikkeling van hun eigen productaanbod te stroomlijnen en te versnellen. Omdat Mendix een integraal onderdeel is van Siemens Xcelerator, het open, digitale bedrijfsplatform dat digitale transformatie versnelt, hebben Mendix ISV-partners ook de mogelijkheid hun oplossingen en componenten aan te bieden op de Siemens Xcelerator Marketplace.

Als speler in de enterprise low-code platform markt, werkt Mendix actief aan het structureren van relaties met ISV's, VAR's, OEM's en system integrators die specifieke kennis in huis hebben. Deze partners kunnen componenten en volledige oplossingen creëren gericht op unieke behoeften en pijnpunten van verschillende sectoren. Klanten in die sectoren beperken hun risico's en versnellen hun transformatie met bewezen kant-en-klare oplossingen, waardoor ze uiteindelijk sneller waarde leveren aan hun klanten.

“Vanuit het perspectief van een CIO zorgt Mendix ervoor dat diverse soorten technologiepartners oplossingen kunnen bouwen. Als de low-code-oplossing binnen het Siemens Xcelerator-platform stellen we bedrijven in verschillende sectoren in staat om digitaal te transformeren”, zegt Jethro Borsje, chief solutions officer bij Mendix. "De content die door onze low-code-community wordt geleverd, vermindert risico’s door bewezen oplossingen met out-of-the-box functionaliteit, zonder afbreuk te doen aan de voordelen van low-code software-ontwikkeling."

"Ons enterprise low-code platform heeft bewezen een cruciale technologie te zijn voor digitale transformatie", zegt Tim Srock (foto), CEO van Mendix. “Mendix zit in het hart van het Siemens Xcelerator-ecosysteem. De Mendix Marketplace en de Siemens Xcelerator Marketplace bieden bewezen, kant-en-klare functionaliteit en innovatieve mogelijkheden die klaar zijn om te worden geïntegreerd in digitale oplossingen. Wanneer voor die oplossingen gebruik wordt gemaakt van specifieke domeinexpertise, wordt het digitale transformatietraject klanten exponentieel versneld.”

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!