Witold Kepinski - 08 juni 2023

Main Capital Partners neemt Sensire over

Main Capital Partners kondigt de acquisitie aan van een meerderheidsbelang in Sensire Oy, leverancier van medische en voedselveiligheid software oplossingen. Samen met het management zal Main Sensire ondersteunen met een selectieve buy & build strategie en organische groeiprocessen, zowel in Finland als daarbuiten.

Main Capital Partners neemt Sensire over image

Sensire, opgericht in 2001 in Joensuu, heeft 20 werknemers en is een Finse softwareleverancier van HSEQ-oplossingen met een focus op medische-, en voedselveiligheid. Met meer dan 20 jaar ervaring in de HSEQ-branche is het Sensire-platform uitgegroeid tot een oplossing op het gebied van temperatuurbewaking, taakbeheer, naleving, afvalbeheer en documentbeheer die zijn internationale klantenbestand ondersteunt om te voldoen aan de wettelijke vereisten voor medische en voedselveiligheid.

De medische en voedingsmiddelenmarkt wordt gekenmerkt door strenge regelgevingen en richtlijnen, aan de hand van een uitgebreide EU-wetgeving op het gebied van veiligheid, hygiëne en traceerbaarheid binnen de algehele medische en voedselproductieketen. Er is een toenemende behoefte aan moderne oplossingen voor het digitaliseren en automatiseren van workflows en taken binnen het medische-, en voedselveiligheid. Daarnaast is er een toenemende druk van externe belanghebbenden op het verbeteren van kwaliteit en naleving en het vergroten van het EHS-bewustzijn binnen de medische-, en voedselveiligheid. Dit heeft Sensire een sterke basis gegeven om klanten te bedienen in een breed scala van verschillende verticale marktsegmenten en aanzienlijke waarde toe te voegen wanneer het wordt toegepast op verschillende afdelingen en processen.

Sensire bedient momenteel meer dan 300 klanten in Finland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Polen. Tot het klantenbestand behoren klanten als Attendo, Arla, Valio, het Rode Kruis en veel van de grootste welzijnsregio's in Finland.

In de toekomst zal Main Capital Partners Sensire actief ondersteunen bij het opschalen van de groei door het aanbod aan klanten te verbreden, uit te breiden naar aangrenzende klantsegmenten en nieuwe internationale markten aan te boren. Naast organische groei-initiatieven zal Main Capital ondersteunen bij selectieve add-on acquisities als onderdeel van de groeistrategie om het productportfolio aan te vullen en de marktpositionering te versterken.

Wessel Ploegmakers, Partner bij Main Capital Partners, zegt: "We zijn verheugd om Sensire te ondersteunen in hun voortdurende groei naar een toonaangevende HSEQ softwareleverancier in Europa. We zullen Sensire helpen bij het verder verbeteren en uitbreiden van het productaanbod om werkprocessen te optimaliseren en naleving van wettelijke normen op het gebied van medische en voedselveiligheid te waarborgen. Daarnaast zullen samen de marktpositionering in Finland en internationaal versterken door het uitbouwen van hun partnership reseller model en strategische overnames om lokale voetafdrukken in nieuwe markten te vestigen en het productaanbod uit te breiden."

Jukkapekka Asikainen, oprichter en CEO van Sensire, licht toe: "We zijn verheugd om deze samenwerking met Main Capital aan te gaan. We geloven dat Main het bedrijf kan ondersteunen door een combinatie van best practices en lessen die we hebben geleerd van het investeren in meer dan 150 softwarebedrijven en het vinden van slimme overnames. We kijken er erg naar uit om het bedrijf internationaal uit te rollen in deze nieuwe groeifase."

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Arctic Wolf BW vierkant
SLTN liggend

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!