Redactie - 12 juni 2023

China komt met regelgeving voor gebruik AirDrop, Bluetooth en wifi

China wil regelgeving introduceren omtrent het gebruik van draadloze technologieën als Bluetooth en Apple's AirDrop. Het ziet de technologieën een gevaar voor de nationale veiligheid.

China komt met regelgeving voor gebruik AirDrop, Bluetooth en wifi image

CNN meldt dat de Cyberspace Administration of China met voorstellen voor regelgeving omtrent het gebruik van draadloze technologieën met een beperkt bereik. Denk hierbij aan Bluetooth en AirDrop, maar ook aan vergelijkbare technologieën van concurrerende aanbieders en wifi. De regelgeving is nog niet definitief; het gaat om een voorstel.

Identiteit van gebruikers vastleggen

Wie dergelijke netwerken creëert of ondersteunt moeten de identiteit en andere persoonlijke informatie van gebruikers gaan vastleggen. Ook moeten service providers securitybeoordeling uitvoeren indien zij nieuwe apps of functionaliteiten introduceren die 'openbare expressie' of het 'mobiliseren van het publiek' mogelijk maken.

AirDrop speelde onder meer een rol bij anti-overheidsdemonstraties in oktober 2022. Demonstranten zouden de technologie hebben gebruikt voor het delen van content. Zo wisten zij de internetcensuur van de Chinese overheid te omzeilen.

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 SLTN Vierkant
SentinelOne bannercampagne BW BN 04-09-2023 tm 31-01-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!