Witold Kepinski - 15 juni 2023

SoftwareOne verwerpt Bain overnamebod van 3,2 miljard dollar

SoftwareOne Holding AG, een wereldwijde leverancier van software- en cloudoplossingen met een hoofdkantoor in Zwitserland, bevestigt dat het een indicatief, ongevraagd en niet-bindend bod heeft ontvangen van Bain Capital voor de overname van 100% van het bedrijf tegen CHF 18,50 (Zwitserse Frank) per aandeel, onder verschillende voorwaarden. Het bod is afgewezen.

SoftwareOne verwerpt Bain overnamebod van 3,2 miljard dollar image

SoftwareOne meldt: 'De Raad van Bestuur bevestigt ook dat het indicatieve bod, van ongeveer 3,2 miljard dollar, wordt gesteund door Daniel von Stockar, B. Curti Holding AG en René Gilli, die samen ongeveer 29% van het aandelenkapitaal van de onderneming in handen hebben (samen met Bain Capital).

De Raad van Bestuur, met uitzondering van Daniel von Stockar die zich had teruggetrokken van zaken met betrekking tot het indicatieve bod, heeft het voorstel zorgvuldig bestudeerd met de steun van zijn juridische en financiële adviseurs en was het er unaniem over eens dat het voorstel de onderneming materieel onderwaardeert en niet voldoende onderbouwd is. Als gevolg hiervan concludeerde de Raad van Bestuur dat het voorstel niet in het beste belang is van het bedrijf en de meerderheid van zijn aandeelhouders.

Eerder dit jaar stemde de raad van bestuur unaniem voor de benoeming van Brian Duffy tot CEO, en de aandeelhouders kozen Adam Warby als voorzitter, om het bedrijf naar een nieuwe fase van groei en operationele uitmuntendheid te brengen en toekomstige waardecreatie te stimuleren. De Raad van Bestuur heeft vertrouwen in de tot nu toe geboekte vooruitgang en is ervan overtuigd dat dit de mening van de Raad verder onderbouwt dat het bod de huidige en toekomstige waardering van de onderneming aanzienlijk onderwaardeert.

SoftwareOne blijft volledig gefocust op het realiseren van haar strategie en de succesvolle uitvoering van haar programma voor operationele uitmuntendheid om groei en efficiëntie in de hele organisatie te stimuleren en herinvestering in strategische groeigebieden mogelijk te maken, met als doel winstgevende groei en langetermijnwaarde voor alle aandeelhouders."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!