Witold Kepinski - 16 juni 2023

Rubicon Inc. wordt overgenomen door Databricks

Rubicon wordt overgenomen door Databricks. Rubicon, opgericht door grootschalige infrastructuurbouwers, Akhil Gupta en Sergei Tsarev, is een startup die werkt aan het bouwen van opslagsystemen voor AI.

Rubicon Inc. wordt overgenomen door Databricks image

Rubicon is een startup dat eeb opslag- en serviceplatform van de volgende generatie ontwikkeld.  Databricks is een Amerikaanse data lakehouse bedrijf. Meer dan 9.000 organisaties, waaronder Comcast, Condé Nast en ruim 50% van de Fortune 500, vertrouwen op het open en geïntegreerde platform van Databricks voor data engineering, machine learning en analytics. 

Het hoofdkantoor van Databricks is gevestigd in San Francisco, met locaties over de hele wereld - waaronder Amsterdam. Databricks is opgericht door de initiatiefnemers van Apache Spark, Delta Lake en MLflow met de missie om datateams te helpen de meest complexe problemen op te lossen.

Databricks meldt verder dat het 1 miljard dollar aan jaarlijkse inkomsten genereert, Verder heeft het zijn activiteiten gediversifieerd met nieuwe producten en tools voor kunstmatige intelligentie.'

Lees alle details over de overname hier.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!