Witold Kepinski - 18 juni 2023

Fondo en GNS Systems gaan een partnerschap aan

Fondo en GNS Systems gaan een partnerschap aan. De samenwerking richt zich op de optimale implementatie van de engineeringwerkplek van de toekomst, zowel in de cloud als on-prem. GNS Systems als High-Performance Compute (HPC) integrator en Fondo als specialist voor VMware desktopvirtualisatie richten zich specifiek op productontwikkeling bij bedrijven in een gevirtualiseerde omgeving.

Fondo en GNS Systems gaan een partnerschap aan image

Het belangrijkste voordeel voor simulatietaken: met een "Workplace as a Service" krijgen ingenieurs snel en kosteneffectief een werkstation dat is afgestemd op de specifieke eisen en behoeften van virtuele productontwikkeling. GNS Systems brengt jarenlange expertise in high-performance computing voor CAE, data-analyse, digitale tweelingen en machine learning naar Fondo's slimme oplossingen en diensten voor virtuele werkplekken.

Christopher Woll, algemeen directeur van GNS Systems, is overtuigd van de gezamenlijke strategie: "We zien momenteel hoe de virtualisatie van werkprocessen in de techniek in een stroomversnelling komt. Dat maakt het essentieel om de digitale werkomgevingen zo naadloos mogelijk in te richten." De samenwerking met Fondo resulteert in aanzienlijke knowhow-synergieën: GNS Systems is al meer dan 20 jaar op de markt als specialist voor CAE IT, recentelijk ook met een eigen engineering cloud-platform. Marijke Kasius, CEO van Fondo (overgenomen in april 2023 door PQR, een bedrijf van Bechtle), beaamt: "Met GNS Systems krijgen we een sterke, wereldwijd actieve partner die onze marktexpertise op het gebied van computing optimaal aanvult. Het maakt een gemeenschappelijke, geautomatiseerde virtuele omgeving mogelijk voor ontwikkelingsingenieurs.

Fondo biedt het krachtige VMware Horizon- en VMware Workspace ONE-oplossingsplatform voor de gezamenlijke oplossing. GNS Systems zorgt met haar diensten voor de naadloze integratie van de verschillende oplossingen en de volledige automatisering van simulatieprocessen in veelal zeer complexe IT-omgevingen. Een volledig geautomatiseerde omgeving, afgestemd op de noden van ontwikkelingenieurs, vormt een solide platform dat zorgt voor vlotte ontwikkelprocessen en de continu daarop gebaseerde continuïteit van bedrijfsprocessen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!