Witold Kepinski - 18 juni 2023

Andera Partners voegt zich bij het management van Pauwels Consulting

Een nieuwe ontwikkelingscyclus begint voor Pauwels Consulting, waarvan het managementteam onder leiding van Bert Pauwels (foto) de krachten bundelt met Andera Partners, dat een aanzienlijk minderheidsbelang zal nemen in het kapitaal van de groep.

Andera Partners voegt zich bij het management van Pauwels Consulting image

Pauwels Consulting, opgericht in 1999 door voorzitter Bert Pauwels, is een van de leiders in België op het gebied van projectsourcing en het ter beschikking stellen van experts om te voldoen aan de groeiende behoefte aan hooggekwalificeerde consultants in de sectoren life sciences, IT en engineering.

Met een omzet van meer dan 150 miljoen euro in 2022 heeft Pauwels Consulting zijn aanwezigheid op de Belgische markt verstevigd en strategische posities ingenomen in Nederland. De groep richt zich op een groot klantenbestand, bestaande uit groepen zoals Pfizer, Procter & Gamble of GSK, en rekent op een team van 1.500 consultants om hen te ondersteunen bij hun strategische projecten. Pauwels Consulting heeft de voorbije jaren bewezen dankzij een sterke bedrijfscultuur zijn teams aan te trekken en te behouden, in een context van schaarste aan gekwalificeerde consultants; de groep kreeg het label 'A great place to work' .

Sinds de LBO onder leiding van Bert Pauwels, het managementteam en 3D Investors in 2016, is de omzet van de groep vervijfvoudigd, dankzij zowel een aanhoudende organische groei als verschillende strategische acquisities. Pauwels Consulting heeft zo zijn geografische dekking in België en Nederland versneld, zijn basis van consultants ontwikkeld en nieuwe aanbiedingen gelanceerd binnen zijn expertisedomeinen (Life Sciences, IT en Engineering). Pauwels Consulting heeft een Europees consolidatieplatform ontwikkeld met een uitzonderlijk trackrecord van 12 overnames in België en Nederland sinds 2016, dankzij een goed gestructureerde M&A-aanpak gebaseerd op de afstemming van belangen met de managementteams van de overgenomen entiteiten aan wie het wordt voorgesteld om te herinvesteren in de groep.

Aan het begin van een nieuw hoofdstuk voor de groep heeft Bert Pauwels, naast het managementteam, beslist om Pauwels Consulting over te nemen met de steun van Andera Midcap als belangrijke minderheidsaandeelhouder. De groep is van plan om zijn ontwikkeling in Europa te versnellen, door organische en externe groei. Met de steun van zijn nieuwe aandeelhouder wil de groep zijn leiderschap in België consolideren en zijn internationale aanwezigheid versnellen, met bijzondere aandacht voor de Benelux, Frankrijk en de DACH-regio. Als onderdeel van de transactie werd een nieuwe financieringspool opgezet, met het hernieuwde vertrouwen van ING, KBC en BNP Paribas Fortis en twee nieuwe financiële partners, Belfius en Caisse d'Epargne Hauts-de-France, om de ontwikkeling van de groep. Bovendien,

Bert Pauwels, CEO van Pauwels Consulting , voegt toe: “We zijn verheugd om samen te werken met Andera Partners om onze organisatie te begeleiden in een nieuwe fase van haar ontwikkeling en om een ​​sterkere aanwezigheid van ons bedrijf in Europa te vestigen. Andera Partners is een partner wiens ondernemerscultuur niet alleen rekening houdt met de financiële dimensie maar ook veel belang hecht aan onze organisatie en het welzijn van onze medewerkers, dit is essentieel voor ons. We zijn ook blij dat onze banken hun vertrouwen in onze organisatie hebben hernieuwd en we hebben zelfs twee nieuwe bankpartners mogen verwelkomen. Met dit uitzonderlijke team zijn de vooruitzichten veelbelovend, we zullen de ontwikkeling van het bedrijf op de Europese markt versnellen en streven naar een leidende positie. »

Aurélie Denieuil, investeringsdirecteur van Andera Partners , voegde toe: We zijn erg trots om Bert Pauwels en zijn managementteam te ondersteunen in zijn ambitieuze groeiplan. Pauwels Consulting is een perfecte illustratie van de investeringsstrategie van Andera Midcap: een ervaren en ambitieus managementteam dat de schaalverandering van zijn groep leidt, zowel in België als internationaal, en een groep wiens dienstenaanbod en expertise hoog gewaardeerd worden door zijn klanten. Het benadrukt ook de ontwikkelingsambities van Andera Partners in België, die in een stroomversnelling zijn gekomen na de opening van het kantoor in Antwerpen in 2019 en onze recente investeringen in Infra Group en Elan. We zijn verheugd om Pauwels Consulting te ondersteunen voor zijn volgende groeicyclus."

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!