Wouter Hoeffnagel - 21 juni 2023

BBVA kiest AWS voor analyse- en dataservices in de cloud

De Argentijnse bank Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) gaat AWS inzetten voor het leveren van geavanceerde analyse- en dataservices in de cloud. Als onderdeel van de transformatie naar een data- en AI-gedreven organisatie gebruikt BBVA AWS voor het inzetten van analytics en machine learning om zijn interne processen te transformeren, risicobeheer te verbeteren, groei te stimuleren en innovatieve oplossingen voor zijn klanten te bieden.

BBVA kiest AWS voor analyse- en dataservices in de cloud image

BBVA gaat gebruik maken van diverse AWS analytics- en AI-diensten voor al zijn activiteiten. Ook creëert de bank een nieuw dataplatform dat wereldwijd wordt ingezet voor de veilige opslag van BBVA's activiteiten en klantgegevens. Met dit platform wil BBVA interne zakelijke stakeholders voorzien van geautomatiseerde bedrijfs- en marktinzichten, de operationele efficiëntie verhogen en nieuwe klanten aantrekken.

Data lakes en data warehouses combineren

AWS Lake Formation en Amazon DataZone spelen een belangrijke rol bij het bouwen, beheren en beveiligen van de toegang tot het dataplatform, waarbij datagovernance en compliance worden gewaarborgd. Tegelijkertijd wordt samenwerking en het delen van informatie tussen de belangrijkste bedrijfsonderdelen gestimuleerd. Door data lakes en data warehouses te combineren, geeft het platform verschillende business units van BBVA een eenduidig beeld van hun data en biedt het toegang tot efficiëntere dataverwerking, analyses en inzichten.

BBVA beschikt over een wereldwijde ontwikkelingscentrum dat AI-mogelijkheden ontwikkelt. De bank gaat Amazon SageMaker inzetten om de meer dan 1.000 datawetenschappers in de BBVA AI Factory en andere gespecialiseerde data-eenheden in staat te stellen tot het efficiënter analyseren en bouwen, trainen en implementeren van machine learning-modellen. Daarnaast biedt het platform schaalbaarheid, flexibiliteit en efficiëntie bij het beheren van grote hoeveelheden data voor meer dan 2.800 data engineers en architecten. BBVA krijgt toegang tot de generative AI-mogelijkheden en grote taalmodellen (LLM's) van AWS, waaronder Amazon Bedrock, een volledig beheerde service die basismodellen beschikbaar maakt via een API.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!