Hans Steeman - 23 juni 2023

Qumulo biedt toepassing om gegevens op Petabyte-niveau te beheren

Ryan Farris (foto), VP Product and Product Marketing van Qumulo windt er geen doekjes om als we hem op het kantoor van Kleiner Perkins in Menlo Parc ontmoeten in het kader van de IT Press Tour: is er een oplossing nodig om data op Pbyte-niveau simpel te beheren dan ben je bij hen aan het goede adres. Ryan: “Voor de gemiddelde klant beheren we al meer dan 1 Pbyte aan data. Dat gaat onder het motto beheer de basis in eigen domein en besteedt de piekbelasting uit. Het resultaat, dit jaar is al een groei van 60% gerealiseerd in vergelijking tot dezelfde periode vorig jaar. De dataexplosie bereikt ook Qumulo.

Qumulo biedt toepassing om gegevens op Petabyte-niveau te beheren image

De belangrijkste productlijn is scaleout filer software (Qumulo Core) die draait op clusters van x86 commerciële off-the shelf hardware, inclusief Qumulo-branded hardware (P, C, K series) van Arrow en file storage systemen van OEM's zoals HPE, Fujitsu, Quanta, Supermicro en Western Digital. De software is dus niet kieskeurig en er is qua hardware geen sprake van een vendor lock-in. Cluster nodes kunnen hybride systemen zijn, inclusief disk drives en NVMe SSD's, of all-flash. Qumulo ondersteunt ook publieke clouds zoals AWS, Azure en GCP met gegevenstoegang via NFS, SMB, FTP en S3. Ook hier alle ruimte om de klantenwens maximaal te ondersteunen. Ryan: “Hoge prestaties, lineaire schaalbaarheid, ultra hoge betrouwbaarheid en verfrissend eenvoudig beheer begint bij de kern - Qumulo Core.”

Nog even wat cijfers: in totaal is er nu 3 Exabyte in beheer en kwamen er recent weer 160 klanten (op een totaal van ongeveer 900) uit 20 landen bij. De native versie van Qumulo op Azure levert een grote bijdrage aan dit succes.

Gevraagd naar de klanten dan blijken universiteiten, aanbieders van consumentenelektronica, de ruimtevaart, mediabedrijven en de leveranciers van zonne-energie, belangrijke afzetgebieden te zijn.

Ryan: "Bedrijven worstelen tegenwoordig met een overweldigende hoeveelheid ongestructureerde data die verspreid zijn van de core tot aan de rand van het netwerk en de cloud. Ze hebben een eenvoudige, krachtige opslagoplossing nodig voor ongestructureerde data die op elke plaats schaalbaar moet zijn. Qumulo's softwaregedefinieerde opslagplatform, dat vijf keer is uitgeroepen tot leider in het Gartner Magic Quadrant voor Distributed File Systems en Object Storage, zou voor veel klanten de eerste keuze moeten zijn."

Qumulo wil zijn bestandsservices overal beschikbaar maken in de IT-omgeving van een klant - dat betekent op locatie, in de publieke cloud en vanaf elke bedrijfslocatie, via clusters die wereldwijd worden beheerd via één namespace.

Door: Hans Steeman

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!