Witold Kepinski - 26 juni 2023

Poolse Autenti breidt uit naar de Benelux

Het trust services softwarebedrijf Autenti breidt uit naar de Benelux. De van oorsprong Poolse scale-up versnelt compliance bedrijfsprocessen dankzij digitale diensten als e-signing en e-identificatie. Marco Gouw, een ervaren Nederlander in de branche, is benoemd tot International Sales Enterprise Director bij Autenti. Als statutair directeur van Autenti BV heeft hij de taak om Autenti zowel in de Benelux als de DACH-regio op de kaart te zetten. Het bedrijf benadrukt zijn toewijding om in Europa te groeien en versterkt zijn managementteam met de aanstelling van Barry Jungels, een expert in de industrie, als Vice President Sales.

Poolse Autenti breidt uit naar de Benelux image

Na een recente investeringsronde van 8,5 miljoen euro, geleid door Europese investeringsfondsen zoals 3TS, Elevator Ventures en BNP Paribas, breidt Autenti nu uit naar West-Europa. Met de focus op de veelbelovende markten van de Benelux en de DACH-regio, richt het bedrijf zijn pijlen op aanzienlijk groeipotentieel.

“De RegTechmarkt groeit elk jaar met 30 procent, en dat streven we ook zelf na,” laat Marco Gouw, International Sales Enterprise Director in Autenti en Statutory Director van Autenti BV weten. “Er is veel potentieel omdat de vraag naar digitale tools, die veilige, snelle en milieuvriendelijke bedrijfsprocessen afhandelen, erg groot is. De Nederlandse en Duitse markt lijken sterk op Autenti’s thuismarkt in Polen, zodat we weinig productaanpassingen nodig hebben. De Belgische markt heeft als voordeel dat overheid en business dezelfde standaarden gebruiken, wat zorgt voor veel potentieel voor onze diensten en marktgroei.”

Voor het digitaal ondertekenen van documenten combineert Autenti eIDAS (de Europese standaard voor digitale handtekeningen) met de drie bekende e-signing types (SES, AES en QES), die verschillende niveaus van authenticatie gebruiken. Het Trust Services Platform van Autenti omvat ook functies zoals de authenticatie en identificatie van e-documenten, veilige e-levering en het uitbesteden van bedrijfsprocessen. Gebruikers hebben de mogelijkheid om de software aan te passen aan lokale wet- en regelgeving via een selfserviceplatform, waardoor ze voldoen aan de hoogste compliance normen. Bovendien zorgt Autenti ervoor dat de software documenten en klantgegevens verwerkt, versleutelt en opslaat binnen de Europese Economische Ruimte (EER), wat maximale gegevensbescherming garandeert.

Het doel van Autenti is om het productaanbod verder te diversifiëren met aanvullende digitale diensten om bedrijven te ondersteunen bij hun digitaliseringsinspanningen, en bedrijfsprocessen volledig te optimaliseren, waardoor Autenti in de Benelux wordt gepositioneerd als one-stop-shop en aanbieder van end-to-end kritische procesoplossingen.

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!