Witold Kepinski - 26 juni 2023

Worldstream lanceert OpenStack public cloud platform met Virtuozzo

Worldstream, een Infrastructure-as-a-Service provider in Naaldwijk. heeft nieuw public cloud platform op basis van Virtuozzo technologie, genaamd WS Cloud. Het platform is bedoeld om Europese bedrijven een kosteneffectief public cloud alternatief te bieden.

Worldstream lanceert OpenStack public cloud platform met Virtuozzo image

Worldstream heeft het nieuwe WS Cloud public cloud platform gebouwd met Virtuozzo Hybrid Infrastructure, OpenStack-cloud technologie die IaaS dienstverleners zoals Worldstream in staat stelt om relatief snel met een public cloud platform de markt op te gaan. WS Cloud biedt partners een schaalbare cloud resource pool voor een vast bedrag per maand, volledig ISO (9001, 27001 en 14001) en PCI-DSS gecertificeerd.

Worldstream beheert meer dan 15.000 servers in zijn datacenters in Naaldwijk en heeft aanvullende points of presence in Haarlem en Frankfurt. Worldstream’s infrastructuur omvat daarnaast een netwerkbackbone met een omvangrijke bandbreedtecapaciteit van 10 Tbit/s. Oorspronkelijk richtte Worldstream zich enkel op bare metal-infrastructuur, maar naarmate het bedrijf groeide werd block storage en op VMware gebaseerde private cloud onderdeel van zijn portfolio De behoefte om meer betaalbare cloudoplossingen aan te bieden, leidde echter tot de zoektocht naar een alternatief cloudplatform.

"Wij hosten infrastructuur voor IT-dienstverleners en hun klanten, voor bedrijven die hun eigen SaaS-producten bouwen en voor MSP's," zegt Tim Vollebregt (foto), Product Development Manager bij Worldstream. "Daarin zijn we succesvol. We staan bekend om zeer goede serverprestaties, concurrerende prijzen en razendsnelle support, met een gemiddelde reactietijd van 7 minuten, een hoog tevredenheidscijfer en een Net Promoter Score (NPS) van 70. Wij zien daarbij dat een persoonlijke benadering en ondersteuning rondom het leveren van IT-infrastructuur, naast de technologie, minstens zo belangrijk is. En dat bedrijven die ons als partner kiezen, binnen het huidige economische klimaat, ook op zoek gaan naar manieren om verder kosten te besparen. Een public cloud platform zoals WS Cloud kan hen daarin faciliteren en onze serviceverlening versterken. Virtuozzo stelt ons in staat om met WS Cloud uitzonderlijke prijs/prestaties te leveren en de IT-infrastructuurkosten voor gebruikers met 30-50% te verlagen. Daarnaast creëert Virtuozzo’s Platform-as-a-Service-oplossingen voor Worldstream nieuwe mogelijkheden voor dienstenuitbreiding.”

OpenStack technologie

"OpenStack was de voor de hand liggende technologieoplossing om het WS Cloud public cloud platform te bouwen, want we wilden het nieuwe platform niet volledig zelf ontwikkelen,” zegt Vollebregt. “Het is een uiterst stabiel en volwassen alternatief voor zowel bare metal als de bekende Amerikaanse public cloud platformen. Daarbij wilden we werken met de beste technologieleverancier in de markt. Virtuozzo is internationaal het grootste bedrijf dat met OpenStack technologie werkt en ze zijn volledig toegewijd aan het OpenStack ecosysteem."

Met behulp van de Virtuozzo technologie is het nieuwe WS Cloud public cloud platform van Worldstream in staat om aan partners uitgebreide functionaliteit te bieden, waaronder gebruiksvriendelijke beheertools, ingebouwde VPN, firewall, load balancing en meer. De eerste gebruikers melden volgens Worldstream grote tevredenheid over het nieuwe WS Cloud-platform, met name ook als het gaat om de opslagprestaties.

"Virtuozzo storage is extreem efficiënt,” zegt Vollebregt. “We maken gebruik van 3+2 erasure coding, wat rekenintensief is, maar Virtuozzo levert nog steeds een uitstekende snelheid en een uitstekende TCO voor ons."

Europees public cloud alternatief

Volgens Worldstream wordt de vraag naar alternatieve public cloud providers vaak gedreven door de escalerende kosten van het gebruik van de veelal Amerikaanse hyperscale public cloud infrastructuur, vooral als het gaat om intensieve workloads. Virtuozzo stelt Worldstream in staat een goedkoper Europees alternatief te bieden en gebruikers van WS Cloud significant te helpen besparen op hun IT-infrastructuuruitgaven. Alex Fine, de CEO van Virtuozzo, voegt daaraan toe: “Je merkt dat er in het huidige economische klimaat een groeiende vraag is naar betaalbare cloudalternatieven. Dit is precies de waardepropositie die het Worldstream-team heeft gecreëerd. De lancering van een kosteneffectieve, prestatiegerichte cloud voor de huidige markt. Dat hebben ze gedaan door hun jarenlange ervaring met dedicated server en private cloud hosting te combineren met Virtuozzo oplossingen. Wij zijn trots om onderdeel uit te maken van dit succesverhaal.”

“Partners willen een meer voorspelbare en transparante IT-infrastructuur, en met Virtuozzo kunnen we een Europese public cloud dienst aanbieden die een besparing tussen de 30 en 50% op de totale infrastructuurkosten oplevert," zegt Vollebregt. "Sommige partners zullen hun productieomgevingen op onze VMware-cloud houden, en dat is prima - het gaat om de keuze. Maar voor hun ontwikkelings-, test- en acceptatieomgevingen kunnen ze veel geld besparen door in plaats daarvan onze Virtuozzo-gebaseerde public cloud te gebruiken."

Worldstream ziet ook een groeiende vraag naar Platform-as-a-Service als aanvulling op zijn Infrastructure as a Service-cloudaanbod De Virtuozzo stack vereenvoudigt ook het leveren van PaaS en het Worldstream team wil dit graag onderzoeken als een toekomstige servicerichting.

"We zijn erg blij met ons Virtuozzo partnerschap en de toekomstige roadmap. PaaS samenbrengen met IaaS wordt erg interessant. We kijken ernaar uit om samen te groeien," concludeert Tim Vollebregt. “Wij zullen dat weer doorgeven aan onze partners, onder andere via ons zojuist opgezette partnerprogramma waarmee het mogelijk is om als MSP, system integrator of ISV samen met Worldstream de groei te versnellen.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!