Wouter Hoeffnagel - 27 juni 2023

Hoek group realiseert schaalbare omgeving met Nutanix HCI

Hoek group zet Nutanix Hyperconverged Infrastructure (HCI) in. Het beschikt hiermee over een schaalbare IT-omgeving, die de beschikbaarheid en prestaties biedt waaraan Hoek group beschikbaar heeft. Zo kan de organisatie in realtime op data sturen.

Hoek group realiseert schaalbare omgeving met Nutanix HCI image

Hoek group is een Nederlands familiebedrijf met ruim 40 jaar ervaring in de wereldwijde in- en verkoop van bloemen en planten. Via de eigen webshop van Hoek group hebben bloemisten, wedding- en/of event designers 24/7 toegang tot een uitgebreid assortiment dat de volgende dag in meer dan 52 landen wereldwijd wordt bezorgd.

Onderhoudsgevoelige omgeving

Het door data en automatisering gedreven bedrijf uit Rijnsburg ondersteunde de bedrijfsprocessen een aantal jaren geleden nog met een onderhoudsgevoelige, traditionele 3-tier omgeving. Het uitvoeren van updates en back-ups had grote impact op de performance van het netwerk. Dat vergde een grote inspanning van zowel het team van Hoek als van verschillende IT-partners.

Bouwe Kuijt, ICT-beheerder bij Hoek group: “Na onze verhuizing naar een nieuw pand, zochten we een leverancier die kon helpen bij het creëren van een schaalbare IT-omgeving, waarmee het bedrijf de verwachte groei kon opvangen. Dankzij het contact met vakkundige engineers van Nutanix waren we er snel van overtuigd dat de hyperconverged infrastructuur (HCI) van Nutanix voldeed aan onze vereisten. Met behulp van protection-domains kunnen beide clusters synchroniseren, waardoor de beschikbaarheid altijd is gewaarborgd.”

Capaciteit snel uitbreidbaar

Het uitbreiden van de capaciteit met extra nodes is, dankzij het gebruiksgemak en de intuïtieve software van Nutanix, binnen een half uur eenvoudig te realiseren. Hoek group kan zonder performanceverlies met één druk op de knop binnen tien minuten 70 servers back-uppen. Downtime en uitstel zijn hierdoor niet meer nodig.

“Performance is essentieel om in realtime op data te kunnen sturen. We hebben het volste vertrouwen in Nutanix vanwege de zeer hoge betrouwbaarheid en stabiliteit die de oplossing vanaf het begin heeft geboden”, aldus Kuijt.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!