Witold Kepinski - 27 juni 2023

Microsoft en Snowflake werken nog nauwer samen

Snowflake, het Data Cloud-bedrijf, heeft een uitgebreide samenwerking met Microsoft aangekondigd, waardoor nieuwe productintegraties voor AI, low code/no code applicatie-ontwikkeling, data governance en meer mogelijk worden.

Microsoft en Snowflake werken nog nauwer samen image

De twee bedrijven zullen ook nieuwe programma's implementeren om gezamenlijke go-to-market-strategieën te verbeteren en de samenwerking in het veld te verbeteren, waarbij gezamenlijke oplossingen rechtstreeks naar klanten worden gebracht. Als onderdeel van de samenwerking zal Snowflake zijn uitgaven voor Azure verhogen, waarbij beide bedrijven gezamenlijk go-to-market-inspanningen ondersteunen.

"De samenwerking van Snowflake met Microsoft evolueert en is gericht op het verbeteren van onze samenwerking in het veld om onze klanten te helpen de volgende golf van generatieve AI te betreden", aldus Chris Degnan, Chief Revenue Officer, Snowflake. "Onze integraties met de generatieve AI- en LLM-services van Microsoft stellen gezamenlijke klanten in staat gebruik te maken van de nieuwste AI-modellen en -frameworks, waardoor de productiviteit van ontwikkelaars wordt verhoogd."

"Microsoft is het meest vertrouwde platform om partners en klanten in staat te stellen naadloos en veilig te innoveren, vooral in deze volgende generatie AI", zegt Judson Althoff, executive vice president en chief commercial officer van Microsoft. "Door onze uitgebreide samenwerking zullen we de Data Cloud-expertise van Snowflake combineren met de cloudtechnologieën en AI-mogelijkheden van Microsoft om klanten in verschillende sectoren te helpen intelligente oplossingen te bouwen om hun gegevens beter te beheren, begrijpen en beheren."

Snowflake zal zijn strategische initiatieven met Microsoft uitbreiden om datawetenschappers en -ontwikkelaars te voorzien van toonaangevende AI-oplossingen, nieuwe integraties tussen de Data Cloud en Azure ML te bouwen en integraties met Azure OpenAI en Microsoft Cognitive Services te benutten. Met de Azure ML-integratie kunnen gezamenlijke klanten de volledige workflow van ontwikkeling tot productie voor machine learning versnellen met toegang tot de nieuwste frameworks, geïntegreerde CI/CD en meer. Om gebruik te maken van de nieuwste AI-innovatie om intelligente dataproducten te bouwen, zetten beide bedrijven zich bovendien in om Snowflake-klanten in staat te stellen eenvoudig en veilig gebruik te maken van Azure OpenAI en Microsoft Cognitive Services met Snowflake-data.

Snowflake zal doorgaan met het creëren van naadloze ervaringen voor klanten door middel van nieuwe en verbeterde productintegraties met aanvullende Microsoft-producten. Deze producten omvatten Purview voor data governance, Power Apps & Automate voor low code/no code applicatie-ontwikkeling, Azure Data Factory voor ELT, Power BI voor datavisualisatie en meer.

“Besluitvorming op het gebied van vermogensbeheer is afhankelijk van tijdige toegang tot een complex ecosysteem van gegevens. Het leveren van deze informatie aan onze klanten met kwaliteit en snelheid, terwijl het tegelijkertijd geavanceerde analytische mogelijkheden en een geavanceerde gebruikerservaring biedt, is waar het bij State Street Alpha om draait”, aldus John Plansky, hoofd van State Street Alpha. “Door samen te werken met Microsoft's Azure Cloud en Snowflake, kunnen onze teams gegevens samenbrengen met een vraag- en antwoordtype-oplossing in natuurlijke taal. We zijn in staat om inhoud op schaal te aggregeren, deze te integreren met een groot taalmodel, deze op een veilige manier beschikbaar te maken en wrijving voor onze klanten weg te nemen door hen informatie in bijna realtime te geven.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!