Witold Kepinski - 29 juni 2023

Worldstream treedt toe tot EuroISPA

EuroISPA, de pan-Europese branchevereniging van Internet Services Providers Associations, verwelkomde officieel haar nieuwe Forum-lid Worldstream , een Nederlandse Infrastructure-as-a-Service provider, tijdens de Algemene Vergadering van de branchevereniging in juni. Met de toevoeging van Worldstream kan het Industry Forum van EuroISPA nu rekenen op acht bedrijven die actief zijn in de internetindustrie om als adviseurs deel te nemen aan de activiteiten van de branchevereniging.

Worldstream treedt toe tot EuroISPA image

EuroISPA is het vertegenwoordigend orgaan van Internet Services Providers (ISP's) op het Europese continent. EuroISPA is opgericht in 1997 en functioneert als een overkoepelende vereniging die ISP-verenigingen vertegenwoordigt bij beleids- en wetgevingskwesties en de uitwisseling van best practices tussen leden vergemakkelijkt. De vereniging is gestructureerd rond verschillende, actuele comités, die de leden in staat stellen regelmatig ideeën en standpunten uit te wisselen over specifieke beleidskwesties en -dossiers. EuroISPA houdt zich op EU-niveau namens haar leden bezig met een breed scala aan beleidskwesties, waaronder aansprakelijkheid van tussenpersonen, gegevensbescherming, cyberbeveiliging en een veiliger internet.

Alex de Joode, voorzitter van EuroISPA, zei: "We zijn verheugd om Worldstream te verwelkomen als nieuwste toevoeging aan het EuroISPA Industry Forum. Dankzij hun jarenlange expertise zijn we er zeker van dat Worldstream waardevol advies zal geven aan de leden van de EuroISPA Council, actief zal bijdragen aan onze discussies over de beleidskwesties die van invloed zijn op de Europese internetindustrie en ons zal ondersteunen bij het bereiken van ons doel om de belangen van de Europese ISP's op EU-niveau te vertegenwoordigen.”

Worldstream is een Infrastructure-as-a-Service provider, gevestigd in Naaldwijk, vlakbij Den Haag/Rotterdam in Nederland. Sinds 2006 levert Worldstream serverinfrastructuur, connectiviteit en cloud infrastructuur aan MKB's, System Integrators (SI’s), Independent Software Vendors (ISV's) en Managed Service Providers (MSP's) in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland. Hun diensten variëren van op maat gemaakte dedicated servers tot de private cloud met gedistribueerde bescherming tegen denial-of-service.

Wouter van Zwieten, Chief Legal Operations Officer bij Worldstream, verklaarde: “We zijn ontzettend blij dat we lid worden van EuroISPA's Industry Forum. Dit lidmaatschap biedt ons waardevolle inzichten en de mogelijkheid om bij te dragen aan discussies. Bijvoorbeeld door middel van inspraak en de mogelijkheid om commentaar te leveren op voorgestelde regelgeving, waardoor we kunnen uitleggen hoe bepaalde processen en technologieën werken. Zo kunnen we ervoor zorgen dat de uitkomsten aansluiten bij de praktische behoeften van ISP's zoals wij. Wij geloven dat het voor ons van cruciaal belang is om een sterke aanwezigheid te hebben op Europees niveau. We kijken ernaar uit om actief deel te nemen aan EuroISPA om de belangen van onze industrie effectief te vertegenwoordigen, omdat we overtuigd zijn dat gezamenlijke krachten sterkere besluitvorming mogelijk maken.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!