Wouter Hoeffnagel - 30 juni 2023

Intelligent Director van Zoom zorgt voor gelijkwaardige vergaderervaring

Zoom Video Communications voegt de Intelligent Director toe aan Zoom Rooms. Deze AI-gedreven oplossing neemt de beeldregie van hybride vergaderingen over en brengt deelnemers in grote vergaderruimtes afzonderlijk in beeld. Zoom wil zo de vergaderervaring voor alle deelnemers ongeacht hun locatie gelijkwaardiger maken.

Intelligent Director van Zoom zorgt voor gelijkwaardige vergaderervaring image

“Nu meer mensen terugkeren naar kantoor, is het niet genoeg meer om alleen te focussen op een goede vergaderervaring op afstand. De focus ligt op een optimale hybride ervaring”, zegt Smita Hashim, Chief Product Officer bij Zoom. “Want ondanks de gedeeltelijke terugkeer naar kantoor, zullen vergaderingen structureel deelnemers op afstand hebben. Intelligent Director biedt een oplossing om deelnemers ongeacht hun locatie op gelijkwaardige wijze te betrekken.”

Meerdere camera's

De nieuwe technologie is gebaseerd op Zooms Smart Gallery, een AI-gedreven oplossing voor kleine vergaderruimtes met een enkele camera. Voor grotere vergaderruimtes is een enkele camera vaak niet genoeg om iedereen gelijkwaardig in beeld te brengen. Daarom werkt Intelligent Director met meerdere camera’s, zodat deelnemers in de ruimte ook goed in beeld worden gebracht wanneer ze hun hoofd draaien of rondlopen.

Intelligent Director is speciaal ontwikkeld voor (middel)grote vergaderruimtes om het ‘bowlingbaaneffect’ te voorkomen. Dit wordt veroorzaakt door de grote afstand tussen camera en deelnemers op kantoor – waardoor de medewerkers op kantoor voor de deelnemers op afstand lijken als kegeltjes aan het einde van een lange, smalle baan.

De ontwikkeling van Intelligent Director is mede mogelijk gemaakt door het hardware partnernetwerk van Zoom. Leveranciers zoals Apple, AVer, Dell, HP | Poly, Intel, Logitech en Yealink leveren computer-, controller- en camera-oplossingen die nodig zijn voor de nieuwe functionaliteit.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!