Witold Kepinski - 03 juli 2023

Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO): zo richt je een Microsoft 365 omgeving in

Sinds 1 januari 2020 geldt de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) als de uniforme basisnorm voor informatieveiligheid binnen alle overheidsorganisaties. Door de uniforme aanpak kunnen zij een solide basis leggen voor de bescherming van gevoelige informatie en het waarborgen van de privacy van burgers. De technische implementatie van deze norm heeft echter bij overheidsinstanties tot veel vragen geleid.

Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO): zo richt je een Microsoft 365 omgeving in image

De juiste technische inrichting van Microsoft 365 biedt een krachtige ondersteuning voor de uniforme beveiligingsnorm van de BIO binnen de gehele overheid. Het zorgt voor een consistente en effectieve implementatie van de norm, waardoor overheidsorganisaties kunnen vertrouwen op een hoog niveau van informatieveiligheid en de bescherming van gevoelige gegevens. SoftwareOne biedt talloze overheidsinstanties ondersteuning bij de technische inrichting van Microsoft 365 conform de BIO regelgeving en helpt ze tegelijkertijd een veilige digitale werkomgeving te creëren voor hun medewerkers.

SofwareOne heeft een whitepaper samengesteld over de inrichting van Microsoft 365, deze biedt een stapsgewijze handleiding voor de technische implementatie van de BIO. De whitepaper is recentelijk vernieuwd een aangepast naar de wijzigingen in de Microsoft 365 suite. De wijzigingen bieden onder andere geavanceerdere beveiligingsfuncties, zoals gegevensversleuteling, multi-factor authenticatie en detectie- en responsmogelijkheden. Deze functionaliteiten helpen overheidsorganisaties bij het beschermen van gevoelige informatie en het minimaliseren van beveiligingsrisico's.

Voor meer informatie over de technische implementatie van de BIO met Microsoft 365 en de mogelijkheden die dit biedt, kunnen overheidsorganisaties de “Whitepaper Baseline Informatiebeveiliging Overheid | SoftwareOne Whitepaper” gratis downloaden.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!