Witold Kepinski - 03 juli 2023

Webex by Cisco voldoet aan hoogste niveau van EU Cloud CoC

Cisco heeft aangekondigd dat Webex by Cisco (Webex) de eerste samenwerkings- en videoconferentieoplossing is die voldoet aan het hoogste niveau van de EU-gedragscode voor de cloud, Level 3 Adherence van de EU Cloud Code of Conduct.

Webex by Cisco voldoet aan hoogste niveau van EU Cloud CoC image

De EU-gedragscode voor de cloud is een uitgebreid, transnationaal kader voor cloudserviceproviders om naleving van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van de EU aan te tonen. Het omvat transparantie, verantwoordingsplicht, gegevensminimalisatie, melding van gegevensinbreuken en rechtmatige gegevensverwerking. 

De EU Cloud CoC biedt aanzienlijke bescherming voor individuen wiens persoonlijke gegevens in de cloud worden opgeslagen en verwerkt. 

Door duidelijke verwachtingen te stellen over hoe, voor welke doeleinden en door wie persoonlijke gegevens worden verwerkt, zorgt het voor een helder kader van privacybescherming. Deze toewijding aan transparantie en verantwoordingsplicht geeft individuen meer controle over hun persoonlijke gegevens. Cisco heeft al in 2021 besloten om de controles van de EU-gedragscode voor de cloud op te nemen tijdens de ontwerpfase van de oplossingen. Dit maakt de controles de basis voor wereldwijde vereisten op het gebied van gegevensbescherming. 

“Webex by Cisco is het eerste samenwerkingsplatform dat voldoet aan het hoogste niveau van de EU Cloud Code of Conduct, en daar zijn we trots op. Met Webex kunnen klanten wereldwijd met vertrouwen rekenen op naleving van strikte, internationaal erkende privacy- en beveiligingsnormen, terwijl ze profiteren van een buitengewone hybride werkoplossing”, aldus Harvey Jang, Vice President en Chief Privacy Officer van Cisco. Dat Webex voldoet aan niveau 3 van de EU Cloud CoC betekent dat Webex een onafhankelijke privacybeoordeling en -audit door een externe derde partij heeft ondergaan. Deze beoordeling is vervolgens geverifieerd door SCOPE Europe, het controleorgaan voor de EU Cloud CoC. Deze “two-gate-check” aanpak bevordert het vertrouwen door naleving dubbel te bevestigen.

“Het is fijn om te zien hoe de EU Cloud CoC, drie jaar naar de goedkeuring ervan, steeds meer impact heeft op de implementatie van de AVG in de cloud”, zegt Gabriela Mercuri, Managing Director van SCOPE Europe. “Het naleven van niveau 3 door Cisco Webex is een uitstekend voorbeeld van hoe een meerlaagse aanpak waarde toevoegt. Hierdoor kunnen technische en organisatorische maatregelen op elkaar worden afgestemd, terwijl er tegelijkertijd de nodige flexibiliteit wordt geboden. Dit draagt bij aan een effectieve naleving van normen over gegevensbeschermings in de cloud.”

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!