Hans Steeman - 06 juli 2023

Tuxera maakt dataopslag en -distributie veiliger

Het Finse Tuxera, gevestigd in Espoo, is vooral bekend geworden als leverancier van protocolconverters voor data opslag. De meest bekende oplossing is mogelijk wel de NTFS-filer voor Mac, een oplossing die in het gat sprong nadat Steve Jobs weigerde een licentie voor NTFS-opslag te kopen bij Microsoft. Gebruikers van Mac’s zijn ook vandaag de dag nog steeds aangewezen op een externe driver om naar NTFS-media te schrijven. Dutch IT Channel sprak tijdens een IT Press Tour evenement in Berlijn met de Tuxera CEO Tuukka Ahoniemi.

Tuxera maakt dataopslag en -distributie veiliger image

Tuuka: “De NTFS-filer voor Mac (Microsoft NTFS for MAC) is een consumentenproduct, dat door de opkomst van cloudstorage minder relevant wordt. USB-sticks worden minder gebruikt. Inmiddels zijn we met onze ervaring van meer dan 30 jaar, vooral in de zakelijke markt actief en zetten daar onze kennis op het gebied van storage protocollen in.”

Tal van systemen moeten data opslaan op media, terwijl op onverwachte moment de stroom kan uitvallen. Denk aan een autonome auto. Alle data die de auto genereert moeten opgeslagen worden om bijvoorbeeld bij een ongeval de informatie compleet te hebben. Het zijn vooral de signalen rond een crash die belangrijk zijn, maar juist bij die crash valt de energievoorziening vaak snel uit. Om er ervoor te zorgen dat die data toch veilig gearchiveerd wordt, hebben ze bij Tuxera oplossingen ontwikkeld. Maar ook in de ruimtevaart speelt het probleem. Als een ruimtesonde in de schaduw komt valt de energievoorziening soms even weg. Ook daar zijn veiligheidsmaatregelen nodig. Tuuka: “Wij van Tuxera beschermen de integriteit, toegankelijkheid en duurzaamheid van gegevens. Verloren gegevens betekent niet langer dat je je foto's verliest. Hele systemen kunnen kritisch uitvallen zonder toegang tot de relevante gegevens. Deze data integriteit is essentieel voor de FIPS 140-3 certificatie. ”

Dichter bij huis zijn televisiefabrikanten ook klant van Tuxera. Televisies schrijven data weg naar externe opslag. Slimme energiemeters moeten data voor 15 jaar borgen. Ook die worden steeds vaker aangestuurd via software van Tuxera. SMB en NTFS-integraties zijn het hart van de Tuxera-kennis.

Tuuka: “Wij staan voor high-performance, betrouwbare datamanagementsoftware voor een door data gedreven wereld. Onze opslagbeheer- en netwerksoftware wordt gebruikt in miljarden apparaten, auto's en publieke cloudplatforms over de hele wereld en brengt mensen dichter bij alle gegevens die ze willen opslaan, gebruiken en delen. Tot de klanten van Tuxera behoren autofabrikanten, systeembouwers, fabrikanten van industriële apparatuur, data gesdreven ondernemingen en nog veel meer. Wij helpen hen complexe uitdagingen op te lossen met betrekking tot gegevens in al hun situaties: in rust, in gebruik en in beweging. De klanten vertrouwen op onze software om de integriteit van gegevens te beschermen, de toegankelijkheid van gegevens te garanderen, de opslagprestaties te verbeteren, gegevens snel en veilig over te brengen en de levensduur van flashgeheugen te verlengen.”

Door: Hans Steeman

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!