Witold Kepinski - 07 juli 2023

Cegeka levert Candriam end-to-end IT-services

Cegeka en internationale vermogensbeheerder Candriam gaan een langetermijnsamenwerking aan voor end-to-end IT-services. De overeenkomst omvat onder meer hybride cloudservices, cybersecurity en netwerkdiensten, applicatiemanagement en het beheer van digitale werkplekken. De samenwerking heeft een looptijd van zes jaar.

Cegeka levert Candriam end-to-end IT-services image

Binnen de samenwerking neemt Cegeka de volledige IT-infrastructuur van Candriam in beheer, met een hybride cloud-setup: een combinatie tussen de Cegeka cloud en de publieke cloud. Daarnaast neemt Cegeka ook de managed services voor datanetwerken voor zijn rekening, waarbij Cegeka instaat voor de beveiliging van de netwerken op basis van next-generation firewall om de cybersecurityrisico’s te beperken.

De eindgebruikers en hun toestellen zullen in alle kantoren en vestigingen van Candriam ondersteund worden met een servicedesk die 24/7 beschikbaar is en on-site engineers die voor lokale ondersteuning zorgen. De volledige dienstverlening en het end-user managementproces zal verlopen via het ‘digital engagement platform Horizon' van Cegeka.

“Het is een grote eer voor ons om in dit partnership met Candriam te stappen voor end-to-end IT-services. We zullen alles in het werk stellen om hen de best mogelijke oplossing te bieden voor het beheer van hun IT-infrastructuur. Deze samenwerking is een bevestiging van onze expertise en de kwaliteit van onze dienstverlening. Wij zijn blij dat we met Candriam – in close cooperation - aan de volgende fase van hun digitaliseringstraject kunnen werken en kijken uit naar een succesvol partnership", zegt Stijn Bijnens, CEO van Cegeka.

Annelore Buijs, managing director Cegeka Nederland, sluit zich hierbij aan. “Als bedrijf zijn we erg verheugd om deze samenwerking met Candriam – dat ook op de Nederlandse markt actief is – aan te gaan. Met onze kennis en ervaring binnen de financiële sector, hebben we er alle vertrouwen in dat we Candriam succesvol kunnen versterken in de ontwikkeling en uitvoering van haar IT-roadmap", voegt Buijs toe.

"Wij hebben voor Cegeka gekozen omdat ze bewezen expertise hebben in het leveren van end-to-end IT-services en omdat ze echt inzetten op kwaliteit. Voor ons is het duidelijk dat deze samenwerking de verdere groei en het succes van Candriam zal ondersteunen en ons ook zal helpen om onze klanten en medewerkers de beste service te bieden”, besluit Fabrice Cuchet, Chief Operating Officer van Candriam.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!