Witold Kepinski - 07 juli 2023

Bechtle neemt Franse Apixit over

Bechtle AG is van plan het Franse IT-bedrijf Apixit SAS, met het hoofdkantoor in Les Ulis, nabij Parijs, over te nemen. Hiertoe is een aanbod gedaan. Zoals gebruikelijk in Frankrijk zal de ondernemingsraad van Apixit worden geraadpleegd en de goedkeuring van de verantwoordelijke Franse autoriteiten worden gevraagd voordat de koopovereenkomst wettelijk wordt gesloten.

Bechtle neemt Franse Apixit over image

Deze overname markeert de uitbreiding van Bechtle's IT-dienstenportfolio naar een zesde Europees land na Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Groot-Brittannië en Nederland en zou de 110e overname in de geschiedenis van het bedrijf zijn. Door de aankoop van Bechtle zou de huidige groep financiële investeerders zich terugtrekken uit het bedrijf, maar er zouden geen veranderingen zijn in het uitvoerend management van Apixit.

Apixit heeft zo'n 340 medewerkers in dienst en behaalde in het boekjaar 2020/2021 een omzet van 85 miljoen euro. De IT-dienstverlener werd in 2018 opgericht na de fusie van systeemintegratoren DCI en RETIS, die beide al drie decennia een steunpilaar op de Franse markt waren. De focus van Apixit ligt stevig op cyberbeveiliging, inclusief een Security Operations Center (SOC) voor alle beveiligingsgerelateerde IT-services bij organisaties of bedrijven - een gebied dat goed is voor 45% van de omzet. Bovendien biedt het bedrijf zijn 1.000+ MKB- en grootzakelijke klanten IT-infrastructuuroplossingen, digitale werkplekconcepten, netwerkoplossingen en beheerde services, evenals consultancy, auditing en deployment. Apixit heeft tien regionale vestigingen in Lille, Issy-les-Moulineaux, Les Ulis (hoofdkantoor), Rennes, Quimper, Nantes, Lyon, Bordeaux, Toulouse en Maisons-Laffitte.

Versterking Franse marktpositie
Bechtle is sinds 2000 actief op de Franse markt. Bechtle direct maakte de start en inmiddels zijn de dochterondernemingen Bechtle Comsoft en Inmac Wstore evenals Cadmes toegetreden. Apixit zou een aanvulling zijn op de huidige locaties van de Bechtle Group in Parijs, Antony, Roissy-en-France, Plessis, Angoulême, Illkirch-Graffenstaden en Sophia Antipolis. De aankoop zou dienen om de positie van Bechtle te consolideren als een van de vijf grootste IT-bedrijven in Frankrijk, de derde grootste IT-markt in Europa na het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. De bedrijven van de Bechtle Group in Frankrijk zouden toegang krijgen tot de aanzienlijke ervaring en capaciteiten van Apixit op het gebied van beheerde services en projectbeheer, waaronder het Network Operations Center (NOC) en Security Operations Center (SOC), terwijl Apixit zou profiteren van Bechtle's uitgebreide eindgebruikersbestand en expertise in multi-cloudscenario's. Samen met Apixit stijgt het aantal medewerkers van de Bechtle Group in Frankrijk tot bijna 1.200.

Perfecte match van twee gevestigde IT-bedrijven
“Met Apixit zetten we weer een grote stap richting Europees marktleiderschap. Het IT-bedrijf wordt geleid door een uitstekend leiderschapsteam en zal onze toch al belangrijke voet aan de grond in de Franse markt versterken. Apixit en Bechtle zijn veel meer dan alleen het matchen van stukjes in de Franse puzzel, we verwachten ook nieuwe synergieën waar alle bedrijven van de Bechtle Group van zullen profiteren”, zegt Konstantin Ebert, Executive Vice President voor Frankrijk, de Benelux en het VK, Bechtle AG.

Fabrice Tusseau, voorzitter, Apixit: “Met Bechtle zijn we in staat om onze klanten en medewerkers uitstekende perspectieven te bieden voor de toekomst in Frankrijk en in Europa. Onze organisaties vullen elkaar goed aan en we zitten op dezelfde golflengte, zowel wat betreft onze culturen als onze ambitieuze doelen.”

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!