Witold Kepinski - 08 juli 2023

4PS Group wordt overgenomen door Hilti Group

De Hilti Group zet de volgende strategische stap om haar softwarebedrijf verder uit te breiden en is van plan om 4PS Group over te nemen, dat gespecialiseerd is in het leveren van business management (ERP)-oplossingen voor de bouw industrie. Samen kunnen Hilti en de 4PS Group hun positie versterken om de digitale transformatie van de bouwsector te stimuleren.

4PS Group wordt overgenomen door Hilti Group image

4PS, opgericht in 2000 in Nederland, is een toonaangevende speler op de binnenlandse markt en heeft zijn aanwezigheid uitgebreid naar het Verenigd Koninkrijk, België en Duitsland. Met meer dan 70.000 dagelijkse gebruikers in de sectoren bouw, weg- en waterbouw en installatie heeft 4PS een sterke reputatie opgebouwd vanwege de brede branche-expertise.

Gedeelde focus op digitale transformatie

"Als bedrijf dat nauw samenwerkt met klanten en zich richt op het ondersteunen van de digitale transformatie van de bouwsector, past 4PS Group perfect bij Hilti. We delen ook de overtuiging dat er een enorm productiviteitspotentieel is voor bouwbedrijven in geoptimaliseerde bedrijfsprocessen." ”, legt Thomas Hillbrand, lid van de Raad van Bestuur van Hilti, uit. "Bouwprojecten zijn complex en administratieve taken kosten veel tijd. Alle reden voor ons om processen te digitaliseren en informatie eenvoudig en snel beschikbaar te maken." De 4PS-oplossing stelt Hilti in staat om haar softwareaanbod verder uit te breiden dan asset management (ON!Track) en jobsite management (Fieldwire) en om geïntegreerde oplossingen te bieden die de volledige waardeketen van haar klanten dekken.

"We kijken ernaar uit om onze krachten te bundelen met Hilti", zegt Johan Bakker, Director Sales & Marketing bij 4PS Group. "Net als Hilti begrijpen we de uitdagingen van onze klanten en bieden we direct advies en ondersteuning bij het implementeren van onze innovatieve softwareoplossingen. Het is een belangrijke volgende stap om een ​​leidende rol op de Europese markt te kunnen innemen.”

Paula Middelkoop, Director Product & Development bij 4PS Group, vult aan: “Onze klanten, partners en medewerkers zullen profiteren van deze overname. Door onze diensten en cloudoplossingen te integreren in het portfolio van Hilti, kunnen we ons samen volledig richten op het worden van de vertrouwde digitaliseringspartner voor de bouwsector.”

Continuïteit en integratie

Beide partijen hebben de overnameovereenkomsten ondertekend, onder voorbehoud van goedkeuring door toezichthoudende autoriteiten. Hilti zet zich in om de meer dan 350 teamleden, inclusief het management, in hun huidige functie te behouden, waar ze nieuwe oplossingen zullen blijven ontwikkelen. De aandeelhouders van het bedrijf, Wim Jansen, André Overeem en Martin Westerink, blijven in de Raad van Bestuur om de integratie de komende jaren te ondersteunen.

4PS Construct software, gebaseerd op Microsoft Dynamics 365 Business Central, biedt bouwspecifieke functionaliteiten waarmee bedrijven de gehele levenscyclus van een bouwproject kunnen managen. Hierdoor kunnen bouwbedrijven hun winstgevendheid onder controle krijgen door marges te bewaken, resultaten te voorspellen, middelen te beheersen en effectief te plannen.

Klanten van Hilti en 4PS Group zullen profiteren van een breed scala aan softwareoplossingen van één leverancier met een langetermijnoriëntatie en een sterke toewijding aan innovatie. De samenwerking met Microsoft blijft een hoeksteen voor toekomstige oplossingen voor bedrijfsprocesbeheer.

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!