Witold Kepinski - 12 juli 2023

Jamf gaat samenwerken met Google Cloud

Jamf gaat samenwerken met Google Cloud en komt met drie nieuwe integraties om mobiele medewerkers te beveiligen die Google en Apple gebruiken. Daarbij gaat het onder andere om Zero Trust, observability en identity workflows.

Jamf gaat samenwerken met Google Cloud image

Zero Trust: Google Cloud’s BeyondCorp Enterprise nu beschikbaar voor iOS en iPadOS

Dankzij Jamf’s integratie met BeyondCorp worden nu signalen over device compliance voor iOS en iPadOS ondersteund. De toevoeging van Apple’s mobiele platformen bouwt voort op Jamf’s en Google Cloud’s integratie van BeyondCorp voor macOS, dat vorig jaar werd aangekondigd. Jamf is het eerste beheerplatform dat Apple desktop en mobiele devices ondersteunt binnen dit Zero Trust framework.

“Een aantal van de meest succesvolle organisaties ter wereld gebruiken Mac en iPhone, terwijl ze ook gebruik maken van de snelheid, security en flexibiliteit van Google Cloud voor cloud applicaties,” zegt Sam Weiss, Alliance Partner Manager voor Google bij Jamf. “Organisaties die kiezen voor Apple hardware en Google Cloud software kunnen de devices van hun mobiele medewerkers nu beter beheren en beveiligen.”

Met Jamf’s uitgebreide Apple device management- en securitymogelijkheden is het mogelijk om de compliance status van devices te monitoren en af te dwingen. Door de integratie met BeyondCorp kunnen beheerders contextbewust toegangsbeleid opstellen dat Jamf’s compliance status omvat. Dankzij deze combinatie van device- en gebruikersgebaseerde toegangscontroles kunnen organisaties beleid opstellen dat voldoet aan hun specifieke behoeften. Hiermee kunnen alle devices en gebruikers op vertrouwde wijze toegang krijgen tot bedrijfsdata, vanaf iedere locatie.

“Wij zijn blij met de naadloze integratie van Jamf en Google Cloud’s BeyondCorp omdat dit aansluit op ons Zero Trust security model. Met dit partnerschap kunnen wij onze macOS en iOS devices efficiënt beheren, terwijl we de security verbeteren en de privacy van onze medewerkers waarborgen,” zegt Rupen Valand, Global IT Manager bij Unibuddy. “Goede security is essentieel voor partners en medewerkers van universiteiten, omdat dit helpt om gevoelige data veilig te houden en zorgt voor vertrouwen. Door een extra laag toe te voegen aan de security rond de toegang tot bedrijfsdocumenten, kunnen onze medewerkers makkelijk en veilig op afstand werken, zonder zorgen over hun security of privacy.”

Betere security operations: Google Cloud Chronicle versterkt Jamf-integratie

Security teams zijn efficiënter als ze een compleet overzicht hebben van alle events in hun omgeving. Google Cloud’s Chronicle is een security operations suite die de detectie van dreigingen, onderzoek en respons snel, nauwkeurig en op grote schaal mogelijk maakt. Chronicle SIEM’s standaard parsers voor Jamf PRO en Jamf Protect koppelt nu nog meer Jamf-data aan Chronicle’s unified data model (UDM). Daarnaast kan Jamf Protect nu automatisch securityalerts en -events naar Chronicle sturen dankzij Chronicle’s nieuwe Webhook-ondersteuning. IT- en securityteams kunnen nu effectiever samenwerken om dreigingen te detecteren en preventief te handelen, door de telemetrie van Jamf’s Apple devices samen te voegen in Chronicle. De Chronicle parsers voor Jamf Pro, Jamf Protect en Webhook zijn allemaal beschikbaar.

Gebruikers makkelijker beveiligen: ondersteuning voor Google Cloud Identity in Jamf Trust

Jamf heeft de Google Cloud Identity-ondersteuning uitgebreid naar Jamf Trust en de gebruikersapp voor endpoint security verbeterd. Daardoor hebben gebruikers een consistente single sign-on ervaring met hun logingegevens, voor robuuste endpoint security zonder complexe integraties of extra hulp van IT.

Kijk voor meer informatie over de samenwerking tussen Jamf en Google Cloud op https://www.jamf.com/nl/integraties/google/.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!