Wouter Hoeffnagel - 13 juli 2023

Insight benoemt Peter Zijlema tot Senior VP Sales EMEA en GM Northern Europe

IT-adviseur en Solutions Integrator Insight Enterprises stelt Peter Zijlema aan als Senior Vice President Sales EMEA en General Manager Northern Europe. In zijn nieuwe rol als Senior Vice President Sales voor de EMEA organisatie gaat Zijlema de strategische veranderingen leiden en de positie van Insight als Solutions Integrator verder vormgeven. Als General Manager Northern Europa is hij tevens verantwoordelijk voor de bevordering van groei en verdere uitbreiding van de dienstverlening.

Insight benoemt Peter Zijlema tot Senior VP Sales EMEA en GM Northern Europe image

Peter Zijlema brengt meer dan dertig jaar ervaring met zich mee in het leiden van strategische veranderingen in diverse sectoren in binnen en buitenland. Dat deed hij meest recent als General Manager IBM Benelux en Country General Manager IBM Nederland, waarbij hij diverse bestuursfuncties bekleedde. Daarvoor was hij de Commercieel Directeur bij IBM Nederland, na eerder ruim tien jaar partner te zijn geweest bij de Business Consulting van IBM.

Rol als solution integrator verstevigen'

Peter Zijlema: "Insight is een snelgroeiend Fortune 500-bedrijf dat wereldwijd actief is en een goede reputatie in de markt heeft. Gezien mijn achtergrond in professionele dienstverlening en bestuurlijke ervaring kijk ik ernaar uit de groeiambities voor Insight te realiseren en de rol als solution integrator te verstevigen, en dat binnen een groeiende klantgerichte organisatie die een inclusieve organisatiecultuur hoog in het vaandel heeft staan."

Adrian Gregory, President Insight EMEA: "Vrijwel elke organisatie is tegenwoordig een digitale organisatie. Het kunnen vertrouwen op technologie, om klanten beter van dienst te zijn en om te kunnen gedijen in de markt, is van cruciaal belang. Als toonaangevende Solutions Integrator is Insight uitstekend gepositioneerd om klanten te helpen bij het bereiken van hun doelen. We zijn verheugd Peter Zijlema aan boord te hebben, wiens uitgebreide achtergrond in consulting, technologie en IT-services Insight zal helpen om een nog strategischere partner voor onze klanten te worden. Met zijn leiderschap zullen we onze klanten ondersteunen bij het navigeren door de volgende fase van de economische cyclus en technologische vooruitgang. We kijken uit naar de positieve impact die Peter zal hebben op onze organisatie."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!