Wouter Hoeffnagel - 14 juli 2023

TXOne gaat samenwerking aan met Infinigate

TXOne kondigt een nieuwe samenwerkingsovereenkomst aan met Infinigate. De samenwerking maakt deel uit van de voortdurende inspanningen van beide partijen om de OT-beveiliging voor bedrijven in de industrie, productie en kritieke infrastructuursectoren te versterken.

TXOne gaat samenwerking aan met Infinigate image

Het huidige bedreigingslandschap verandert voortdurend en de cyberdreigingen tegen operationele technologie (OT)-omgevingen nemen exponentieel toe nu fysieke machines, vaak van cruciaal belang, worden verbonden met internet als onderdeel van de snelle digitalisering van de industrie. Cyberaanvallen op deze omgevingen brengen ernstige gevolgen met zich mee. Niet alleen financieel voor de getroffen bedrijven, maar ook voor de samenleving als geheel aangezien veel van deze bedrijven een belangrijke rol spelen in de levering van bijvoorbeeld elektriciteit, water, riool en basisbehoeften.

Beveiliging voor OT-omgevingen

TXOne biedt specifieke beveiligingsoplossingen voor OT-omgevingen. Infinigate richt zich op zijn beurt als distributeur uitsluitend op cyberbeveiliging, wat een belangrijke factor was voor TXOne bij het kiezen van hen als nieuwe partner. Voor Infinigate was het aangaan van een samenwerking met TXOne een natuurlijke stap in de ontwikkeling van hun product- en dienstenaanbod, met name omdat er duidelijk een grotere behoefte is aan gespecialiseerde OT-beveiliging op het gebied van algemene cyberbeveiliging.

"TXOne bevindt zich momenteel in een sterke groeifase, met name in Noord-Europa en de Scandinavische landen", zegt Fredrik Sandberg, Channel Director bij TXOne. "Deze samenwerking biedt ons meer mogelijkheden om snel en flexibel te zijn op de markt. Het feit dat Infinigate zich ook specialiseert in cyberbeveiliging is ontzettend waardevol, omdat zij zowel de kennis als de gevestigde reseller kanalen hebben om ons te helpen op onze groeireis."

"We zijn dankbaar voor het vertrouwen en kijken er erg naar uit om partner te zijn van TXOne", zegt Thomas Hagelid, Vice President Nordics & Benelux bij Infinigate. "TXOne biedt technische oplossingen die de markt op dit moment nodig heeft, omdat het een feit is dat aanvallen op kritieke infrastructuur dramatisch toenemen en de cyberdreiging voortdurend groeit. Hier kunnen TXOne en Infinigate inspelen en oplossingen bieden die zijn aangepast aan de huidige situatie binnen OT."

Snelle digitalisering

Industriële bedrijven maken een snelle digitalisering door. De focus ligt voor veel bedrijven op het nemen van juiste, op data gebaseerde beslissingen voor hun bedrijf. Om toegang te krijgen tot die gegevens, moeten de vaak zeer complexe OT-omgevingen worden opengesteld voor internet. Dit moet op een veilige manier gebeuren om het bedrijf niet bloot te stellen aan cyberdreigingen.

Traditionele IT-beveiligingsoplossingen zijn volgens TXOne en Infinigate hiervoor niet voldoende, omdat de machines die tot de OT-omgeving behoren andere eisen stellen aan het beveiligingswerk. Dankzij de samenwerking tussen TXOne en Infinigate kan elk bedrijf dat behoefte heeft aan OT-beveiliging nu hulp krijgen van ervaren experts en oplossingen die zijn ontworpen voor de industrie van de toekomst.

De samenwerking omvat momenteel de landen Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland en IJsland, evenals de Baltische landen en Nederland.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!