Wouter Hoeffnagel - 17 juli 2023

Equinix brengt vooruitgang op het gebied van ESG in kaart

Equinix maakt zijn laatste duurzaamheidsrapport over 2022 beschikbaar. In het rapport beschrijft het zijn vooruitgang op zijn belangrijkste milieu-, sociale- en bestuursdoelstellingen (ESG). De focus ligt op de Sustainable Development Goals (UNSDG's) van de Verenigde Naties die het meest aansluiten bij de bedrijfsactiviteiten. Dit gaat met name over industrie: innovatie en infrastructuur, klimaatactie, betaalbare en schone energie, gedegen werk en economische groei, vermindering van ongelijkheid en het nastreven van gendergelijkheid.

Equinix brengt vooruitgang op het gebied van ESG in kaart image

De Future First-strategie van Equinix is gebaseerd op het voornemen om ambitieuze doelen te stellen, de voortgang hierop te meten en transparant te rapporteren. Zo wil het bedrijf op ethische en integere wijze de leiding nemen in de markt en de dialoog aangaan met relevante stakeholders om verandering te stimuleren.

Equinix meldt in 2022 een dekking van 96 procent van zijn operationele belasting te hebben bereikt met hernieuwbare energie. Dit betekent dat het bedrijf voor het vijfde opeenvolgende jaar een dekking van meer dan 90 procent heeft met hernieuwbare energie, wat een stijging van 10 procent is ten opzichte van het voorgaande jaar op basis van GWh (gigawattuur).

Equinix meldt vooruitgang te hebben geboekt met zijn duurzaamheidsdoelstellingen op alle gebieden, waaronder:

Milieu:

  • In 2022 behaalde Equinix voor het eerst de hoogste ranglijst van de prestigieuze CDP: de "Climate Change A-List";
  • Equinix boekte ook vooruitgang op de doelstelling om 66% van haar leveranciers te betrekken bij het stellen van een zogenaamd Science Based Target (SBT) tegen 2025, op het gebied van uitstoot. Op dit moment wordt 17% van de uitstoot in de categorie Scope-3 gedekt door doelen die door de leveranciers zelf zijn opgesteld;
  • Equinix werd het eerste digitale infrastructuurbedrijf dat zich committeerde aan het optimaliseren van de operationele temperatuur binnen zijn datacenters om de efficiëntie van de datacenters en het energieverbruik te verbeteren (PUE).

Sociaal:

  • Lancering van de Equinix Foundation met een financiële bijdrage van $50 miljoen voor het bevorderen van digitale inclusie wereldwijd, variërend van het bieden van toegang tot technologie en connectiviteit, tot het stimuleren van de ontwikkeling van vaardigheden die nodig zijn om mee te kunnen komen in de huidige digitale wereld;
  • Verdere vooruitgang in de richting van de ambitieuze vijfjarige diversiteitsdoelstellingen van het bedrijf, waaronder een toename van 13% van het aantal vrouwelijke werknemers wereldwijd en een toename van 20% van het aantal zwarte werknemers/werknemers van Afrikaanse afkomst in de VS in het afgelopen jaar;
  • Een toename van 37% in vrijwilligerswerk door werknemers wereldwijd, met 22.760 vrijwilligersuren in alle regio's.

Governance:

  • Voor het tweede jaar op rij is Equinix erkend door het CDP voor leveranciersbetrokkenheid;
  • Equinix koppelt de beloning van leidinggevenden aan ESG-prestaties door een aanpassing van de korte termijn beloningen voor werknemers op VP-niveau en hoger, waaronder leidinggevenden. Als onderdeel van dit initiatief wil het bedrijf zijn leiders verantwoordelijk houden voor het bereiken van zowel milieu- als diversiteitsdoelstellingen;
  • Meer diverse vertegenwoordiging in de Raad van Bestuur: drie van de vier meest recente toevoegingen zijn vrouwen en/of etnisch divers.

Keith Taylor, financieel directeur van Equinix: "Equinix gelooft in de toekomst van mogelijkheden - een toekomst waarin onze planeet gezond is, onze wereldwijde gemeenschappen floreren en elk bedrijf wordt geleid met visie en zingeving. Wij geloven dat de kansen voor ons bedrijf sterk blijven, omdat we blijven zien dat onze klanten naar Equinix kijken als een belangrijke partner om hun digitale transformatie agenda duurzaam te verwezenlijken. We zijn trots op wat we tot nu toe hebben bereikt en kijken uit naar verdere vooruitgang in 2023 en daarna, terwijl we ons concurrentievoordeel verder uitbouwen."

Het 2022 Equinix Sustainability Report and Global Reporting Initiative (GRI) Metrics is hier beschikbaar.

https://sustainability.equinix.com/

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!