Wouter Hoeffnagel - 19 juli 2023

NorthC Group neemt vierde datacenter in Zwitserland over

NorthC Group zet zijn expansie in de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) door met de overname van een datacenter in Winterthur (nabij Zürich). Hiermee komt het aantal NorthC datacenters in Zwitserland op vier, na de overname van drie datacenters van Netrics, in april 2022.

NorthC Group neemt vierde datacenter in Zwitserland over image

De overname van het datacenter is een volgende stap in NorthC’s groeistrategie voor de Benelux en de DACH-regio. Het bedrijf zette in september 2021 zijn internationale uitbreiding in met de overname van twee datacenters in Duitsland. Ook in Nederland blijft NorthC uitbreiden, onder andere met een tweede datacenter in Eindhoven dat momenteel wordt gebouwd en in het najaar van 2024 operationeel wordt.

Kyndryl Switzerland is eerste klant

Kyndryl Switzerland, onderdeel van de Kyndryl Group en aanbieder van ICT-infrastructuurdiensten, gaat een Managed Service Agreement aan voor co-locatiediensten in het datacenter in Winterthur. Kyndryl wordt daarmee de eerste klant van NorthC in dit datacenter. Daarnaast stelt NorthC het datacenter in Winterthur open voor andere klanten in de regio.

Alexandra Schless (foto), CEO van NorthC Group: “Met deze nieuwe locatie breiden we onze activiteiten in Europa verder uit. Dit wordt het 17e NorthC datacenter. Het bevindt zich in een belangrijke groeimarkt in Zwitserland: de regio Zürich. We zien een voortdurend toenemende behoefte aan digitalisering binnen ondernemingen en publieke organisaties, wat de vraag naar datacenterdiensten stimuleert. Net als in onze andere datacenters in Nederland, Duitsland en Zwitserland zullen we in de regio Zürich een ecosysteem van regionale IT-partners opbouwen om lokale bedrijven te ondersteunen bij hun digitale transformatie. Natuurlijk brengen we ook onze belangrijkste NorthC-waarden naar dit datacenter, zoals onze focus op duurzaamheid en op nauwe, persoonlijke klantrelaties.”

Belangrijk knooppunt in de regio

Het datacenter in Winterthur is een belangrijk knooppunt voor datacommunicatie in de regio. Er is een breed scala aan belangrijke telecomaanbieders aanwezig in de faciliteit. Het datacenter heeft momenteel een IT-capaciteit van 1,8MW, met verdere uitbreidingsmogelijkheden om aan de groeiende vraag te voldoen.

NorthC gaat dit datacenter tevens verbinden met de drie andere datacenters van NorthC in Zwitserland, die zich bevinden in Münchenstein (regio Basel) en Biel (regio Bern).

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 SLTN Vierkant
IGEL - Cloud Expo BN start 27-11/7-12

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!