Witold Kepinski - 11 september 2014

Bijna helft IT-beslissers ziet IT-security op hoog niveau als business enabler

Uit onderzoek van Telindus en Cisco onder 115 Nederlandse IT-beslissers blijkt dat 46 procent een hoog IT-security niveau als business enabler ziet. Voor deze groep is IT-security één van de belangrijkste voorwaarden om de bedrijfsvoering te kunnen innoveren en dit wordt ook als zodanig erkend door de directie. 27 procent van de respondenten geeft aan nog een behoorlijke slag te moeten maken om IT-security onderdeel te laten uitmaken van het beleid, 18 procent stelt dat de security goed geregeld is en daarom verder geen topprioriteit is en 9 procent ziet haar organisatie niet als een target en heeft security voornamelijk als verzekeringspolis.

Donny Snellenberg, Director Sales & Marketing bij Telindus, over de resultaten: “Security is absoluut een business enabler, omdat dit een voorwaarde is om innovaties mogelijk te maken. Denk aan BYOD/CYO, Big Data en de private/hybrid cloud, allemaal innovatieve ontwikkelingen die niet mogelijk zijn zonder de juiste securityvoorwaarden. Security is de basis voor gebruikers, eindklanten en andere stakeholders om sneller en op een efficiëntere manier toegang te krijgen tot informatie. Het is daarom belangrijk om security direct vanaf het ontwerpproces van de infrastructuur mee te nemen, security by design noemen we dat.”

“Ons onderzoek laat zien dat bijna de helft van de bedrijven zich realiseert dat security van belang is om innovatie te realiseren. Dat is goed om te zien, want security geeft klanten het vertrouwen dat voor vernieuwende toepassingen essentieel is. Zonder security zal een ontwikkeling zoals Internet of Everything zijn belofte niet waarmaken. Daarom zien we security als een geïntegreerd fundament van ons totale aanbod. Ruim een kwart zal nog flinke stappen moeten zetten. Werk aan de winkel dus, ook voor ons!”, zegt Fred Gerritse (foto), Director Partner Organization & Commercial Segment bij Cisco Nederland.

SentinelOne BW 04-09-2023 tm 16-10-2023 SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024
Jamf BN Ebook 14-09-2023 tm 28-09-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!