Witold Kepinski - 15 september 2014

LANCOM introduceert GS-2310P-switch voor mkb en thuiskantoren

LANCOM Systems, een Duitse netwerkinfrastructuurleverancier voor de zakelijke markt, voegt een nieuw apparaat toe aan zijn portfolio van switches.

De LANCOM GS-2310P is een beheerde layer 2-switch met acht Gigabit Ethernet-poorten en twee combo-poorten (TP/SFP). Uitgebreide beveiligingsfuncties – waaronder poortgebaseerde toegangscontrole op basis van IEEE 802.1X, TACACS +, SSH, SSL en SNMPv3.

Door de metalen antislipbehuizing is de LANCOM GS-2310P-switch geschikt voor gebruik in kleine kantoren en thuiskantoren. De switch ondersteunt Power over Ethernet (PoE) volgens de IEEE 802.3af/at-standaard. Het apparaat voorziet maximaal acht netwerkcomponenten efficiënt van stroom, zelfs componenten met een hoog energiegebruik (cumulatief stroomverbruik tot 130 watt op alle poorten). Aparte netsnoeren zijn dus niet nodig voor apparaten als IP-telefoons of Gigabit WLAN-access points met IEEE 802.11ac, zoals de LANCOM L-13xx-serie.

Met IPv4- en IPv6-ondersteuning is deze switch een toekomstbestendig platform voor dual-stack-gebruik in de transitieperiode. Een adapter voor installatie in 19-inch behuizing wordt meegeleverd.

Gebruikers configureren en beheren de switch via een handige webinterface, via opdrachtregels, met Telnet of via de seriële poort (RJ-45). Verbindingen zijn ook te versleutelen met SSL, SSH, SNMPv3 of HTTPS. Daarnaast is het apparaat te integreren in de LANCOM-managementtools LANconfig, LANmonitor en de LANCOM Large Scale Monitor (LSM). Verder ondersteunt de switch SNMPv2-beheer dankzij de geïntegreerde Management Information Base (MIB).

De LANCOM GS-2310P is per direct beschikbaar en wordt geleverd met een garantie van vijf jaar. Een optionele SFP-SX-module (LANCOM SFP-SX-LC1) of de LX-versie LANCOM SFP-LX-LC1 is ook beschikbaar via LANCOM.

WK

Axians BW 27-05-2024 tm 10-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!