Wouter Hoeffnagel - 24 juli 2023

Equinix opent tweede datacenter in Maleisië

Equinix kondigt de opening van zijn eerste datacenter in het Maleisische Kuala Lumpur te openen in het eerste kwartaal van 2024. Met deze uitbreiding wil Equinix inspelen op de groeiende vraag vanuit lokale en internationale bedrijven die uitbreiden in Maleisië.

Equinix opent tweede datacenter in Maleisië image

De investering komt na de eerdere aankondiging van Equinix om een datacenter te vestigen in Johor, waarmee het bedrijf zijn intrede deed in Maleisië. Maleisië groeit uit tot een strategisch regionaal knooppunt voor digitale interconnectie tussen bedrijven, onder meer dankzij de sterke groei van de cloud, e-commerce en investeringen in 5G. Zo is Maleisië volgens Synergy Research de op twee na grootste markt voor colocatie van datacenters in de ASEAN-regio en wordt verwacht dat het een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van ongeveer 11% zal hebben van 2022 tot 2027.

Overheid investeert in digitale economie

Met de start van fase 2 van het My DIGITAL-project van de Maleisische overheid voor een digitale economie houdt de digitale groei naar verwachting aanhouden. Het nieuwe datacenter in Kuala Lumpur samen met het JH1 in Johor biedt lokale bedrijven de mogelijkheid om hun digitale transformatie versnellen en deel te nemen aan de toekomstige digitale economie van het land.

“De afgelopen jaren zagen we dat Maleisië zich steeds meer ontwikkelt tot een strategische locatie voor de wereldwijde digitale infrastructuur. Wij geloven dat Kuala Lumpur een uitstekende locatie is voor de groeiende markt van datacenters,” zegt Jeremy Deutsch, President, Azië-Pacific, Equinix.

“Na ons eerste datacenter in Johor in de ASEAN-regio zijn we verheugd om een tweede center te bouwen in Kuala Lumpur. Met de uitbreiding van het Platform Equinix in Maleisië bieden we lokale bedrijven en multinationals een betrouwbaar platform. De twee datacenters ondersteunen en versterken de Maleisische digitale ambities”, sluit Deutsch af.

Meer informatie is hier beschikbaar.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!