Wouter Hoeffnagel - 24 juli 2023

Digital Realty beschikt over conformiteitscertificaat van het Climate Neutral Data Center Pact

Digital Realty ontvangt een conformiteitscertificaat van het Climate Neutral Data Center Pact. Hiermee toont het bedrijf zijn voortdurende inzet om wereldwijd de impact op het milieu te verkleinen.

Digital Realty beschikt over conformiteitscertificaat van het Climate Neutral Data Center Pact image

Het bedrijf werkte samen met onafhankelijke auditors van Bureau Veritas om te evalueren of het bedrijf zich houdt aan de Self-Regulatory Initiatives ('SRI's') die door het Pact in Europa zijn opgesteld. De audit bevestigt dat Digital Realty op koers ligt om de specifieke SRI-doelstellingen voor 2030 te behalen: dat de Europese industrie klimaatneutraal is in 2030.

Wereldwijd 62 procent duurzame energiedekking

Digital Realty bereikte in 2022 wereldwijd 62 procent duurzame energiedekking, met 100 procent duurzame energiedekking voor zijn Amerikaanse colocatie en Europese portefeuilles, evenals CO2-neutraliteit in Frankrijk. Digital Realty blijft zijn duurzame portfolio uitbreiden, zo voegde het bedrijf 315.000 megawattuur (MWh) aan zonne- en windenergie toe aan zijn energieportfolio, en heeft het inmiddels meer dan 1 gigawatt (GW) aan zonne- en windenergie gecontracteerd in haar wereldwijde portefeuille.

Meer informatie over het Climate Neutral Data Center Pact is hier beschikbaar.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!