Wouter Hoeffnagel - 28 juli 2023

KPMG en ServiceNow bundelen krachten

KPMG en ServiceNow kondigen een gezamenlijk initiatief aan dat finance-, supply chain- en inkoopactiviteiten opnieuw vorm moet gaan geven. Als onderdeel van het initiatief investeren beide organisaties samen in het ontwikkelen van nieuwe oplossingen die AI, low code-functionaliteiten en uitgebreide marktkennis en – expertise samenbrengen.

KPMG en ServiceNow bundelen krachten image

ServiceNow schat dat er tegen 2025 een markt van 11 miljard dollar beschikbaar is voor sourcing- en inkoopactiviteiten. Het bedrijf verwacht dat er voor miljarden dollars aan kansen ontstaan voor finance- en supply chain-oplossingen die mensen, processen, data en technologie samenbrengen op één vereenvoudigd platform. Hoewel vroegtijdige betrokkenheid essentieel is voor inkoop om de uitgaven te kunnen beïnvloeden en betere besluitvorming mogelijk te maken, zijn veel interne klanten gefrustreerd over het gebrek aan transparantie en de versnippering van de inkoop- en goedkeuringsprocessen.

Werknemerservaring verbeteren en efficiëntie verhogen

De gezamenlijke inspanning van de bedrijven combineert de ervaring en inzichten in de sector van KPMG-professionals en de recentelijk aangekondigde AI-gedreven Finance en Supply Chain Workflows van ServiceNow. Deze vormen een aanvulling op de bestaande inkoop- en supply chain-systemen van klanten, stroomlijnen processen en verbeteren de ervaring van werknemers en helpen tegelijkertijd de kosten te verlagen en de efficiëntie te verhogen.

De kantoren van KPMG gaan de nieuwe workflows gebruiken voor het moderniseren van hun eigen processen en verbeteren van de werknemerservaring. ServiceNow zet verder de expertise van KPMG op het gebied van advies voor het optimaliseren van de activiteiten binnen de eigen financiële organisatie.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!