Wouter Hoeffnagel - 28 juli 2023

SPS Commerce neemt TIE Kinetix over

SPS Commerce neemt TIE Kinetix, een speler in het digitaliseren van supplychains, over. SPS betaalt 68,35 miljoen euro voor TIE Kinetix. Het Amerikaanse SPS krijgt alle activiteiten van het Nederlandse TIE Kinetix in handen.

SPS Commerce neemt TIE Kinetix over image

TIE Kinetix levert zijn FLOW-platform, dat onder meer gericht is op e-facturatie, het automatiseren van overbodige taken op het gebied van accounts payable (AP) en accounts receivable (AR), ERP-integraties digitale transformatie, geïntegreerde Electronic Data Interchange (EDI), compliance en geautomatiseerde onboarding. Onder meer Chanel, de gemeente Amsterdam, Bunzl, Samsung en Sodexo zijn klant.

Cloud gebaseerde supply chain management

SPS Commerce levert onder meer cloud gebaseerde supply chain management-software aan retailers, leveranciers, logistieke partijen en andere bedrijven. Het bedrijf is sinds 1987 actief en beschikt over een hoofdkantoor in Minnesota.

TIE Kinetix richt zich met zijn activiteiten voornamelijk op Nederland, Duitsland en Frankrijk. SPS is op haar beurt juist actief op het Amerikaanse continenten en de Aziatische markt. Zo beschikt SPS over kantoren in New Jersey, Beijing, Hong Kong, Sydney, Melbourne, Toronto en Kyiv. De partijen verwachten door hun krachten te bundelen de business van TIE Kinetix verder te kunnen ontwikkelen en groeien.

Vertiv BW week 5 liggend groen/vierkant oranje 27-11-2023 tm 04-12-2023 IGEL - Cloud Expo BN BW start 27-11/7-12
Vertiv BW week 5 liggend groen/vierkant oranje 27-11-2023 tm 04-12-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!