Witold Kepinski - 31 juli 2023

Juniper Networks AI-gestuurde draadloze netwerk ondersteunt digitale ervaring

Juniper Networks, speler in veilige, AI-gedreven netwerken, maakt bekend dat meerdere afdelingen en faculteiten van de Universiteit van Oxford de cloud-gedreven draadloze toegangsoplossing van Juniper hebben ingezet. De toepassing wordt gedreven door Mist AI. De gerenommeerde universiteit is het oudste centrum voor leren, lesgeven en onderzoek in de Engelstalige wereld en zij willen hiermee een moderne digitale ervaring bieden aan studenten, docenten, medewerkers en bezoekers.

Juniper Networks AI-gestuurde draadloze netwerk ondersteunt digitale ervaring image

De Universiteit van Oxford streeft ernaar een platform te bieden dat onderwijs, onderzoek en persoonlijke verbinding ondersteunt en het dagelijkse leven van de universiteitsgemeenschap verbetert. De universiteit investeert in haar technologische infrastructuur om alle medewerkers, studenten en bezoekers in staat te stellen effectief te communiceren, informatie te delen en op grote schaal samen te werken. Oxfords nieuwe AI-gestuurde Wi-Fi van Juniper ondersteunt de centrale administratie, bibliotheken, studentenhuisvesting, college- en afdelingsgebouwen en optimaliseert de gebruikerservaring voor alle gebruikers.

De onderdelen van de universiteit die de draadloze LAN-oplossing van Juniper hebben geïmplementeerd, aangestuurd door Mist AI, hebben hun netwerkactiviteiten gestroomlijnd en voorspelbare, betrouwbare en meetbare gebruikerservaringen geleverd. De in de cloud geleverde services van Juniper, waaronder Juniper Mist™ Wireless Assurance en Marvis Virtual Network Assistant, geven het IT-personeel een uniek inzicht in de individuele gebruikerservaringen. Het versnelde ook de uitrol, het beheer en het oplossen van problemen van Wi-Fi met unieke AI-gestuurde operaties, waaronder geautomatiseerde event correlatie, voorspellende analyses en self-driving netwerkoperaties.

Juniper voldoet aan de monumentale uitdagingen van Oxford

Het bereiken van Wi-Fi van wereldklasse is gecompliceerd vanwege de historische gebouwen in Oxford, waarvan sommige 800 jaar oud zijn en langdurige vergunningsprocedures hebben voor aanpassingen. Juniper Wi-Fi 6 access points bieden optimale dekking over de hele campus. Door gebruik te maken van reeds bestaande montagebeugels en unieke diensten op locatie is Juniper Wi-Fi snel geïnstalleerd met minimale onderbreking van de service.

IT-teams in de afdelingen en faculteiten die Marvis gebruiken, de enige Virtual Network Assistant in de branche die wordt aangestuurd door Mist AI, maken gebruik van natuurlijke taal voor eenvoudige query's, event correlatie voor snelle foutisolatie/correctie en self-driving netwerkoperaties die het netwerk voortdurend in real-time aanpassen om de gebruikerservaring te optimaliseren.

Robert Jones, Manager Managed Network Services, IT Services, Universiteit van Oxford: "AI-gestuurde netwerken van Juniper hebben de eis om de zichtbaarheid en controle van het netwerk te verbeteren voor de onderdelen van Oxford die aangesloten zijn op de Managed Wireless Service waar gemaakt, met de tools om problemen snel op te lossen. De bruikbare inzichten die Mist AI biedt zijn fenomenaal, waardoor we beter zicht hebben op de ervaringen van eindgebruikers."

Sujai Hajela, Executive Vice President, AI-driven Enterprise, Juniper Networks: "Juniper gelooft dat vooruitstrevende technologie een integraal onderdeel is van effectief onderwijs. De Universiteit van Oxford had behoefte aan betere digitale ervaringen voor studenten en medewerkers. De AI-gestuurde netwerkoplossing van Juniper is de juiste digitale basis voor Oxford en maakt innovatieve nieuwe diensten mogelijk die de betrokkenheid en het succes van studenten vergroten, in lijn met de reputatie als topuniversiteit ter wereld."

SLTN Vierkant IGEL - Cloud Expo BN BW start 27-11/7-12
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!