Witold Kepinski - 31 juli 2023

SAP cloud groeit met dubbele cijfers

SAP heeft haar financiële resultaten bekendgemaakt voor het tweede kwartaal eindigend op 30 juni 2023. De omzet steeg met 5 procent naar 7,554 miljard euro.

SAP cloud groeit met dubbele cijfers image

Cloudomzet met 19% gestegen en met 22% bij constante valuta. SAP S/4HANA-cloudomzet stijgt met 74% en versnelt naar 79% bij constante valuta.

“Dit was weer een sterk kwartaal. We zien aanzienlijke kansen in het verschiet, met name door de transformerende kracht van AI. We zijn gefocust op het leveren van SAP Business AI die relevant, betrouwbaar en verantwoord is en we zien aanzienlijke mogelijkheden voor marktuitbreiding door middel van deze technologieën en nieuwe premiumaanbiedingen”, aldus SAP ceo Christiaan Klein.

“We zijn erg tevreden met onze resultaten in de eerste helft. De omzetgroei en toegenomen winstgevendheid, gecombineerd met de aanhoudende groei van onze cloud backlog, tonen de kracht van ons bedrijfsmodel aan. De prestaties in het tweede kwartaal zetten ons op de goede weg en stellen ons in staat om onze cloud- en software-inkomsten te verhogen, evenals de vooruitzichten voor de bedrijfswinst voor het jaar", aldus Dominik Asam, financieel directeur.


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!