Wouter Hoeffnagel - 01 augustus 2023

Medius rondt de overname van Expensya af

De overname van de specialist voor kostenbeheersingssoftware Expensya door de leverancier van geautomatiseerde factuurverwerking Medius is afgerond. De AI-ondersteunde, mobile first-mogelijkheden voor kostenbeheersing van de Tunesische start-up vormt een aanvulling op de autonome AP, betalingen, inkoop, sourcing, contracten en onboarding van leveranciers die Medius biedt.

Medius rondt de overname van Expensya af  image

Door Expensya onder haar hoede te nemen, geeft Medius verder vorm aan aan zijn ambitie een one-stop-shop te zijn voor CFO's die een totaaloverzicht willen van hun financiële performance. Medius versterkt zijn positie in de markt voor geautomatiseerde factuurverwerking met betalingsmogelijkheden en fraudedetectie. Ook breidt Medius zijn activiteiten geografisch uit.

Snelle groei en cross-selling

Door de overname wil Medius snellere groei en cross-selling realiseren in sterk concurrerende markten voor bedrijfstoepassingen, waaronder Frankrijk. Expensya levert hier een oplossing voor het beheer van personeelsuitgaven. Ook beschikt Espensya over een Frans e-factureringsmandaat, dat op 1 juli 2024 in werking treedt.

Jim Lucier, CEO van Medius,zegt: "De groei van Expensysa is de afgelopen twee jaar astronomisch geweest. Dit verbaast eigenlijk niemand, omdat de oprichters Karim en Jihed krachtige AI-innovatie hebben ontwikkeld die ons naar nieuwe hoogten zal brengen op het gebied van uitgavenbeheer. Dit partnerschap zorgt ervoor dat we ons onder de grootste spelers op het gebied van uitgavenbeheer kunnen rekenen, en samen kunnen we CFO's oplossingen bieden die hen kunnen helpen om financiën te transformeren en hun teams in staat stellen efficiënter en autonomer te werken. We zijn blij dat we dit team aan boord hebben gehaald en zijn al begonnen met de samenwerking om het Medius-aanbod te versterken."

Karim Jouini, CEO van Expensya, merkt op: "In een sector als kostenbeheersing, die zich zo snel ontwikkelt, kan je wachten tot je bedrijf te maken krijgt met ingrijpende veranderingen, of ervoor kiezen zelf degene te zijn die actief en ingrijpend verandert. Met deze overname zijn zowel Expensya als Medius klaar om de sector ingrijpend te veranderen. De AI-mogelijkheden van Expensya, de oplossing voor het beheer van personeelsuitgaven en betaalkaarten, in combinatie met het AP-automatiseringsplatform van Medius, betekenen dat we nu de volledige indirecte uitgaven van bedrijven kunnen dekken. Daarbij kunnen we de kracht van AI gebruiken om financiële teams te helpen kosten en processen over de hele linie te optimaliseren."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!