Martijn Kregting - 31 juli 2023

Tape Ark ontsluit 40 jaar aan data via Platform Equinix

Technologiebedrijf Tape Ark, gespecialiseerd in het migreren van grote hoeveelheden data van tape naar de cloud, ontsluit veertig jaar aan historische data door het naar de cloud te migreren. Voor deze migrarie gebruikt Tape Ark gekozen Platform Equinix. Middels de samenwerking met Equinix kan Tape Ark de prestaties van de migratiediensten verbeteren en tegelijkertijd voldoen aan lokale eisen voor gegevensbeheer, zo stelt de onderneming.

Tape Ark ontsluit 40 jaar aan data via Platform Equinix image

In de komende drie tot vijf jaar wil Tape Ark mondiaal haar activiteiten in meer dan 10 Equinix IBX-datacenters uitrollen, waaronder in Amsterdam, Los Angeles, Dublin, Mumbai, Sydney en Perth als belangrijke locaties. De migratie maakt historische data, die anders ontoegankelijk zou blijven, beschikbaar voor allerlei organisaties. Dankzij de vooruitgang in digitale technologieën kunnen klanten van Tape Ark nu waardevolle inzichten genereren en geven onder andere AI en Ai-toepassingen zoals Machine Learning (ML) meer historisch trainingsmateriaal.

Tape Arks diensten worden wereldwijd gebruikt in een reeks sectoren, zoals media, gezondheidszorg, mijnbouw en onderwijs. De migratie van de data moet onderzoekers en analisten helpen om belangrijke onderzoeken uit te voeren. Voorbeelden zijn het identificeren van ziektes op basis van medische gegevens of het ontdekken van trends in de landbouw. In de komende jaren is Tape Ark van plan om uit te breiden naar meerdere locaties van Equinix wereldwijd om haar diensten verder te verbeteren en meer klanten te kunnen bedienen.

Factoren voor keuze Equinix

Vanwege de omvang van de datamigraties heeft Tape Ark connectiviteit met hoge bandbreedte en lage latency nodig. Verder is er behoefte aan datacenters op specifieke locaties om te voldoen aan lokale gegevenssoevereiniteitseisen en om dichtbij klanten te zijn. De geografische spreiding van Equinix, de robuuste digitale infrastructuur, de fysieke beveiliging en de connectiviteit met alle toonaangevende cloudserviceproviders waren allemaal belangrijke factoren achter de beslissing van Tape Ark om het Platform van deze datacenter-aanbieder te selecteren als digitale basis voor haar diensten.

Het wereldwijde platform en de ecosystemen van Equinix bieden volgens Tape Ark een unieke omgeving om een op maat gemaakte infrastructuur te ontwerpen, waarbij al haar faciliteiten via Platform Equinix beheerd worden. Tape Ark heeft volledig inzicht in haar activiteiten op meerdere locaties die toegankelijk zijn via één enkel platform. Equinix biedt de flexibiliteit, schaalbaarheid en het wereldwijde bereik dat Tape Ark nodig heeft om haar diensten uit te breiden.

Migreren naar de cloud

De vooruitgang in cloud-technologie en digitale technologieën houdt in dat klanten van Tape Ark oude tapes moeten migreren van offsite back-ups naar de cloud. "Dit is essentieel voor hun toekomstige innovatie en groei", stelt Guy C. Holmes, CEO & President van Tape Ark. "Hiermee kunnen zij krachtige AI-programma's gebruiken, nieuwe inzichten genereren en nieuwe omzetkansen creëren. Tegelijkertijd vermindert het ook het risico op blootstelling voor organisaties met gevoelige data."

Om zijn wereldwijde expansie te ondersteunen, heeft Take Ark volgens Holmes toegang nodig tot beveiligde hosting van wereldklasse voor zijn end-to-end datamigratiediensten, iets dat Equinix kon bieden. "Deze samenwerking biedt ons faciliteiten op de juiste locaties, met een extreem snelle en directe verbinding met alle grote cloudserviceproviders waarnaar we zeer grote datasets kunnen verplaatsen."

Guy Danskine, Managing Director van Equinix Australia, noemt Tape Ark een mooi voorbeeld van Australische innovatie. "De samenwerking bevestigt de groeiende vraag van onze klanten naar uitgebreide wereldwijde digitale oplossingen die de flexibiliteit bieden om workloads strategisch te plaatsen in meerdere publieke clouds, private clouds en op locatie. Alleen al de schaal en omvang van de datamigraties die Tape Ark voor haar klanten uitvoert, vereist een kritische digitale infrastructuur, controle en een lage latency."

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!