Wouter Hoeffnagel - 01 augustus 2023

SkyKick vernieuwt Cloud Management Platform

SkyKick, een speler op het gebied van cloudautomatisering en -beheeroplossingen voor Information Technology Service Providers (ITSP's), vernieuwt zijn Cloud Management Platform aangekondigd. Het bedrijf voegt onder meer produten en updates toe die mogelijkheden bieden voor gegevensbescherming en gepersonaliseerde beveiligingsinzichten. Zo kunnen ITSP's voldoen aan de groeiende vraag naar beveiligingsoplossingen en -gesprekken in de MKB-markt.

SkyKick vernieuwt Cloud Management Platform image

In een tijdperk dat wordt gedomineerd door data en AI, is beveiliging een topprioriteit voor 88% van de MKB-klanten. Ondanks dat de totale IT-budgetten gelijk blijven of zelfs dalen, staat 42% van de MKB-ondernemers open voor meer investeringen in beveiligings- en gegevensbeschermingsoplossingen. De belangstelling van het MKB voor MSP-beveiligingsservices blijft groeien tegen de achtergrond van de toegenomen acceptatie van Microsoft 365 (nu met naar schatting 382 miljoen commerciële gebruikers wereldwijd) en de wildgroei aan gevoelige gegevens die in de cloud worden gecreëerd. ITSP's hebben moeite om aan de vraag te voldoen.

Succesvolle beveiligingspraktijk opbouwen

"Als pioniers op het gebied van Microsoft 365-cloudgegevensbescherming en -beveiliging volgen we nauwlettend het gebruik en de acceptatietrends bij klanten en partners", aldus SkyKick Co-CEO Todd Schwartz. “We zien dat ITSP's betere en intelligentere tools nodig hebben om de wens van de klant om te zetten in een succesvol bedrijf op het gebied van beveiliging en gegevensbescherming. Onze nieuwe producten maken het voor ITSP's gemakkelijk om niet alleen aan de vraag van de klant te voldoen, maar ook om een succesvolle beveiligingspraktijk op te bouwen - een praktijk die gemakkelijk te verkopen en te beheren is."

SkyKick kondigt onder meer een opnieuw ontworpen Cloud Backup-product aan, dat Intelligent Data Protection voor Microsoft 365 biedt. Een van de nieuwe functies is SmartInsights, dat de klantbetrokkenheid verbetert door inzichten in gegevensgroei en beveiligingstrends. Tegenwoordig proberen klanten proactief inzicht te krijgen in hun status van gegevensbescherming. Met SmartInsights kunnen ITSP's inspelen op deze wens van de klant.

Gebruiksgemak voor ITSP's stroomlijnen

Naast SmartInsights introduceert de nieuwe Cloud Backup een gebruikersgerichte architectuur die het gebruiksgemak voor ITSP's stroomlijnt. Voorbeelden hiervan zijn een nieuwe Groups Management-functionaliteit, die onboarding- en offboardingprocessen schaalt. Als uitbreiding van de uitgebreide Microsoft 365-dekking is nu ook bescherming voor Microsoft Planner-gegevens inbegrepen. De combinatie verkort de tijd om tot een oplossing te komen en verbetert de klanttevredenheid.

Security Manager

Ook vernieuwt SkyKick zijn Security Manager-oplossing, dat in het najaar van 2022 is gelanceerd en inmiddels miljoenen MKB-eindgebruikers telt.

“Als partners de klantbelofte volledig willen waarmaken, moeten ze verder gaan dan gegevensbescherming. We hebben Security Manager gecreëerd om partners te helpen proactiever te zijn op het gebied van beveiliging en een sterkere praktijk te laten groeien”, aldus Evan Richman, co-CEO van SkyKick. "Vandaag kondigt SkyKick SecurityRadar aan, een belangrijke innovatie binnen Security Manager, speciaal ontwikkeld om 100.000 Microsoft-cloudpartners te wapenen met gegevensgestuurde beveiligingsinzichten die ze kunnen gebruiken om proactieve en gepersonaliseerde klantbetrokkenheid te stimuleren."

Naast SecurityRadar, is Security Manager zijn eigen Microsoft Partner Center Connector (PCI) aan het upgraden met nieuwe synchronisatietechnologie die 2x sneller en meer geautomatiseerd is. Dit vereenvoudigt het dagelijkse klantbeheer en de door Microsoft opgelegde GDAP-compliance.

Vanuit de markt klinken positieve geluiden over de updates. “Beveiliging is een topprioriteit voor Kinetix en New Charter Technologies. We zijn enthousiast over de nieuwe innovaties in Security Manager en SecurityRadar is een game-changer voor ons”, zegt Robert Herbaugh, Security and Strategy Specialist bij een MSP. "Door sterke klantgesprekken over beveiliging mogelijk te maken, helpt het ons om meer klantwaarde en omzetgroei te stimuleren."

SkyKick kondigt ook de volgende grote versie aan van zijn migratiesuites. Met onder meer een gestroomlijnde installatie, een beter presterende synchronisatietechnologie en configureerbare nieuwe migratie-ervaring wil SkyKick de weg naar Microsof 365 vereenvoudigen.

ISO 27001, ISO 27701 en Data Pro

ITSP's, evenals hun klanten, willen de zekerheid te weten dat hun technologie zelf gecertificeerd is als robuust en op bedrijfsniveau. Het SkyKick-platform en -systeem is nu gecertificeerd voor ISO 27001, ISO 27701 en Data Pro.

Evan Richman, co-CEO van SkyKick, merkte op: “Onze fundamentele visie blijft om het voorkeursplatform te zijn voor ITSP's die een bedrijf bouwen en laten groeien rond Microsoft 365. Met de grote verbeteringen die we nu aankondigen op het gebied van migraties, back-up, beveiligingsbeheer en certificeringen, we zijn ervan overtuigd dat SkyKick IT-partners zal helpen om uitdagingen voor te blijven en een echt gedifferentieerde waarde in het kanaal te leveren.”

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!